Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
berenji, ekmeğiiran, mutfağı, naan, pirinç

Naan Berenji ( Pirinç Ekmeği)-İran Mutfağı

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Naan Berenji ( Pirinç Ekmeği)-İran Mutfağı



- 110 gr tereyağ
- 100 – 120 gr pudra şekeri
- 1 yumurta
- 200 gr dan fazla pirinç unu, tahminen 300 gr
- 1 tatlı kaşığı çekilmiş kakule
- 2 çorba kaşığı haşhaş
1- Tereyağı ve pudra şekerini yumuşayıp, beyazlaşana kadar çırpın Yumurtayı ekleyip, özleşene kadar çırpın Kakuleyi ekleyin Pirinç ununu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun Ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra hamuru streç folyoya sarıp, bir gece buzdolabında bekletin (Benim pirinç unum yetmedi Üstünü beyaz unla tamamladım Hamuru bir gece değil, sadece 4 saat dolapta beklettim)
2- Fırını 180 C’ye ısıtın Hamurdan irice parçalar koparıp, iki temiz poşet arasında yarım santim kalınlığında açın Yuvarlak parçalar kesin Üzerlerine çatalla delikler yapın ve haşhaş serpin 10-12 dakika, üzerleri kızarmayacak şekilde pişirin
alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.