![]() |
Japon Pilavı (Yakimeşe) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Japon Pilavı (Yakimeşe)![]() 750 gr kısa taneli Japon pirinci 5 kurutulmuş mantar 250 gr kemiksiz tavuk eti 5 çorba kaşığı soya sosu 4 ![]() 2 çorba kaşığı Sake 2-3 havuç 1 kahve fincanı konserve bezelye 3 yumurta 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı Tuz Japon pilavı (Yakimeşe): Kurutulmuş mantarları sıcak suda 30 dakika bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pirinci bol su ile nişastası tamamen gidinceye kadar yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın ![]() ![]() ![]() Pilava bezelyeleri ve pişirdiğiniz yumurtayı ekleyip karıştırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|