Çin Usulü Pirinç Pilavlı Tavuk Eti |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çin Usulü Pirinç Pilavlı Tavuk EtiYarım kg kemiksiz tavuk eti 2 su bardağı basmati pirinç Yarım demet taze soğan 3~4 yaprak beyaz lahana 1 kırmızı biber 1 havuç 2 diş sarımsak 1/5 demet maydanoz 1 çay kaşığı taze zencefil 2 yemek kaşığı soya sosu 2 çay kaşığı toz kırmızı biber 1 çay kaşığı kimyon 1 sivri biber 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı Karabiber Tuz (isteğe bağlı) Çin usulü pirinç pilavlı tavuk eti: Tavuk etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayın Tavaya 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ekleyip ısıtın Yağ ısındıktan sonra üzerine tavuk etlerini,1 çay kaşığı kırmızı toz biberi ve zencefili ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin Sebzeleri kibrit çöpü büyüklüğünde doğrayın Ardından tavadan alıp ayrı bir tabağa alın Aynı tavaya kalan 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ilave edip ısıtın Yağ ısındıktan sonra üzerine yemeklik doğradığınız sarımsağı, sivri biberi, kırmızı biberi, havucu ilave edip soteleyin Sebzeler yumuşamaya başlayınca üzerine lahanayı ilave edip pişirmeye devam edin Soya sosunu da ekleyip karıştırın 1-2 dakika sonra tavuk etlerini de ilave edip karıştırın Haşladığınız basmati pirinci, 1 çay kaşığı kırmızı toz biberi, taze soğanı ve ince kıyılmış maydanozu da ekleyin 2-3 dakika sonra ocaktan alıp sıcak olarak servis yapın |
|