![]() |
İtalyan Mutfağının Leziz Sirları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan Mutfağının Leziz SirlarıIşte bunun sebebi olan ve İtalyan mutfağında kullanılan eşsiz malzemelerden sadece bir kısmı: Pizza, salatalar ve soslarda kullanılabilecek ve zeytin yağı, sarımsak ve çeşitli otlarla terbiye edilmiş, güneşte kurutulmuş domates ![]() ![]() Konserve enginarlar pizza, makarna soslarda kullanılabilinir ![]() ![]() Bocconcini peyniri, yumuşak ve ham mozzarella peyniridir ![]() ![]() ![]() Provolone peyniri yarı sert ve lezzetli bir sofra peyniridir, yapılışı mozzarellaya benzer ama çok daha lezizdir ![]() ![]() ![]() Yıllanmış, tuzda saklanmış ve havayla kurutulmuş bir çeşit İtalyan salamı olan Prosciutto, genellikle çok ince dilimlenir ve meze olarak sunulur ![]() ![]() ![]() ![]() Zeytin sağlığını için çok faydalıdır çünkü yüksek antioksidan içerir ![]() ![]() ![]() ![]() Pesto sosu, fesleğen yaprakları, çamfıstığı, sert sofra peyniri, zeytin yağı, sarımsak ve limon suyunun karışımından yapılır ![]() ![]() Koyun sütünden yapılan ve sert bir peynir olan Pecorino Crotonese’in kırsal ve sade bir tadı vardır ![]() Muhteşem bir sofra peyniri olan Asiago, yapı olarak sert tat olarak keskindir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|