Domatesli Stromboli (İtalya) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Domatesli Stromboli (İtalya)![]() 1 5 ekmek hamuru3 yemek kaşığı zeytinyağı 5 domates 3 taze soğan 5 dilim hindi jambon 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri 6 fesleğen yaprağı 1 yumurtanın sarısı Tuz Karabiber Kekik Pul biber Domatesli stromboli: Soğanları ince doğrayıp zeytinyağında 2 dakika soteleyin Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve soğana ekleyin Kısık ateşte 10 dakika pişirin Tuz, karabiber, pul biber ve kekik ekleyip soğumaya bırakın![]() Ekmek hamurunu merdane yardımıyla unlanmış tezgahta dikdörtgen şeklinde açın Domates sosunu üzerine yayın Jambon dilimlerini üzerine dizin Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin Fesleğen yapraklarını dizin ve rulo şeklinde sarın![]() Ruloyu yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden 190 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkarıp dilimleyerek sıcak servis yapın![]() Stromboli: Sıcak veya soğuk yenilen bir pizza çeşididir İtalyan mutfağından![]() ![]()
|
|
|
|