Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
italya, kırmızıbiberli, polenta

Kırmızıbiberli Polenta (İtalya)

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırmızıbiberli Polenta (İtalya)





1 su bardağı süt
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı sarımsak tozu
15 su bardağı mısır unu
2 yumurtanın sarısı
20 gr tereyağı
8 kırmızıbiber
125 ml zeytinyağı
Yarım demet fesleğen

Kırmızıbiberli polenta:
Kırmızıbiberleri fırın ızgarasında közleyin Kabuklarını soyup 2 cm kalınlığında şeritler halinde doğrayın ve bir kaseye aktarın Zeytinyağı ve fesleğen yapraklarını ekleyip üzerini streç folyo ile kapatın Süt, su, tuz, tereyağı ve sarımsak tozunu tencerede karıştırıp kaynatın Mısır ununu ekleyip 5 dakika karıştırın Teker teker yumurta sarılarını ekleyip karıştırın Kelepçeli kek kalıbını tereyağı ile yağlayın Pişirdiğiniz polentayı kalıba aktarın ve oda ısısında 20 dakika bekletin Buzdolabına alarak 1 saat soğutun Dilimlere ayırıp fırın ızgarasında önlü arkalı kızartın Dilimleri servis tabağına alın Üzerlerine zeytinyağlı biberleri yerleştirin Fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.