![]() |
Kocasindan Dayak Yiyen Kadin Ne Yapmali |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kocasindan Dayak Yiyen Kadin Ne YapmaliKocasından dayak yiyen kadın ne yapmalı? 25 Ekim 2008 "Kocası tarafından dayak yiyen kadın, çocuğu yoksa boşansın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ahmet Kurucan, Zaman gazetesinin "Yorum" sayfasında yayınlanan yazısında ABD'de Fethullah Gülen ile bir dost meclisinde yaptıkları sohbetin ayrıntılarını verdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KARISI VE ÇOCUĞU MAHKEMEYE VERSİN Konu sigaranın zararları farklı hükümlerin dayanakları, sağlığa verdiği zararın bu hükümlere tesirdeki rolü gibi meseleler üzerinde cereyan ediyordu ![]() ![]() Diyordu ki: "Sigara içmediği halde sigara içenlerle aynı atmosferi paylaşanlar sağlıklarına verdikleri zarardan dolayı onları mahkemeye vermeli ve davacı olmalılar ![]() ![]() Bir süre oluşan sessizliği, "Çok radikal bir düşünce değil mi?" sorumla bozdum ![]() "Benim başka radikal düşüncelerim de var o zaman ![]() "Nedir o başka radikal düşünceler?" DAYAK YİYEN KADIN BOŞANSIN! "Mesela" dedi Hocaefendi: "Koca dayağı yiyen kadınlar, eğer ortada çocukları olmasa boşansınlar derdim ![]() ![]() ![]() Devam etti Hocaefendi: "Kocanın karısını dövmesinin 'kuvvetli zayıfı her zaman ezer' zalim felsefesinden ne farkı var? Siz bana siyerde Efendimiz (sas)in, hanımlarına bir tek fiske attığını gösterebilir misiniz? Hz ![]() ![]() ![]() Bitti mi? Hayır ![]() ![]() DAYAK YİYEN KADIN KARATEYE, JUDOYA GİTSİN "Hatta kocası tarafından dövülen kadınlar judo, karate, tekvando kurslarına gitse ![]() ![]() ![]() ![]() Bunu tebessümünden hareketle şaka olarak algılayabilirsiniz; ama arkasından söylediği cümle bu algıya hayır diyor: ASIL KARŞILIK VERMEMEK SUÇTUR "Dövme haksız yere yapılan fiili bir saldırıdır ve suçtur ![]() ![]() ![]() Bitirirken, Hocaefendi'ye ait bu düşünceleri hanımlarına dayak atmayı İslami bir hak olarak görenlerle, koca dayağını İslam'ın yumuşak karnı olarak gösterenlerin mütalaalarına, insaf ve iz'anlarına havale ediyorum ![]() HÜRRIYET |
![]() |
![]() |
|