Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bayan, kadın

Neden Bayan Değil De Kadın?

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Neden Bayan Değil De Kadın?



Neden Bayan Değil de Kadın?


Nedret Diner, Maden Mühendisi,

Haziran 2011

Neden kadın değil bayan?

Neden bayan değil kadın?

Bay voleybol takımımız, bay atletlerimiz şampiyonada, bay sunucu programı açarken, bay mühendisler ön sıralarda yer


Hiç böyle başlayan konuşmalar duydunuz mu? Hiç sanmıyoruz Neden? "Erkek kelimesi dururken niye bay diyelim ki, zaten çok anlamsız oluyor" olacaktır alacağımız yanıtlar Peki neden kadınların oynadığı takımlar bayan takımı? Niye bayan mühendisler, mimarlar, sunucular, yarışçılar var Hatta iş "bayanların kadınlar gününü kutlama" komedisine kadar gelip dayandı Kadın dersek ayıp mı oluyor Ev kadınına ev bayanı mı diyeceğiz? Çalışan kadın söylemi ne zaman çalışan bayan oldu? Kadından sorumlu Devlet Bakanı artık bayandan mı sorumlu olacak? Olur, çünkü kafamızdaki ayıbı temizlemediğimiz sürece kadınlar bile kadın denilmesini kabul edemez hale gelecektir Erkek cinsel kimliğiyle suçlanmaz, ya da cinsel deneyim öncesi ve sonrası diye bir miladının bilinmesine gerek yoktur Cinselliği ne zaman nasıl yaşarsa yaşayacak ve kimseye hesap vermeyecektir, bu durumda da erkek kelimesinde ayıp aranamaz Nezaket kelimesi olarak dayatılmak istenen bayan söylemi beyinlerdeki ayıbın, korkunun ve baskının üretimidir Kadın dendiğinde hep aynı çağrışım korkutuyor insanları zira önce bakire değilsin demiş oluyoruz karşımızdaki kadına Oysa kimi niye ilgilendiriyor bir kadının bekareti?


Daha birkaç gün önce bir genç kıza kadın dendiğinde tepkisi bana kadın diyemezsiniz ben kızım oldu Evet 2011 yılının İstanbul?unda kültür başkentimizin en güzide okullarında okutulan öğrencilerden biri isyan etti Aynı görüşte başka kadınlar da muhtemelen vardır Yıllarca beyinlerine cinselliğinden utanması nakşedilen çocuklarımızın hayatın gerçek yüzünü görene kadar bu düşüncede olmasına ne şaşırıyoruz ne de onları suçluyoruz Bizler bu kafalarla mücadeleye devam edip safları sıklaştırdıkça mutlaka çocuklarımız da daha ileri noktalara taşıyacaktır


Bizler anne olarak, eş olarak, mimar, mühendis, şehir plancısı yani kısaca bu toplumun fertleri olarak cinselliğimizden ve kimliğimizden korkmuyoruz, utanmıyoruz bayan diyerek bizi kimliksiz ve cinsiyetsiz bir yaratığa dönüştürmeye çalışmayın Bize saygı göstermek bahanesiyle bayan denilmesi gerekmiyor biz kelimenin altında yatanların zaten farkındayız Toplumlarda 2 sınıf değil eşit olduğumuz kabul edildiğinde, namus bekçiliğimiz bırakılıp, kendi seçim ve karalarımıza riayet edildiğinde, hakları ve görevleri eşit paylaştığımızda yeterli saygı gösterilmiş olacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.