Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Gezelim, Görelim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
yemekleriyle, ülkeler, ünlü

Yemekleriyle Ünlü Ülkeler

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yemekleriyle ünlü 10 ülke

Populer bir gezi rehberi olan Lonely Planet yemekleriyle unlu 10 ulkeyi sectiListede ilk sirada TayLand var Hindistan ve Çin’in arasında yer alan Tayland’ın yemeklerinde bu arada kalmışlığın tatlarını bulmak mümkün Bir yanda Hindistan’ın egzotik baharatları diğer yanda Çin usulü erişte ve çorbalar

Tayland mutfagi :Farkli tatlarin birlesmesinde dengeyi kuran ve yemeklere canlilik veren tatli,tuzlu,aci ve eksi lezzetler basarili bir sekilde birlesiyor ve yemekler genellikle bol sarimsak ve aci sosla servis ediliyor

Ikinci sirada olan isim ise Yunanistan : Yunan mutfagi,taze balik,ahtapot izgara yanini susleyen uzo ile özetlenebilirHer seyin taze ve tadinda oldugu yunan mutfagi denenmeye deger

Çin : Sebze be baharatla harmanlanmis et yemekleri ahenk ve denge ile birlesmisHer butceye gore secenekleri olan Cin mutfaginda Ying Yang felsefesinin izlerini bulmakta mümkün

Fransa : Dunya mutfaginda seckin bir yere sahip olan Fransiz mutfagi yörelerine gore degisen tatlariyla ,farklı yemek seçenekleri sunuyor

Listenin besinci sirasinda Ispanya var : Ispanyol mutfaginin kalbi Katalan özerk bölgesinin baskenti olan Barselona da atiyorBolca safran,balik,kimyon ve tatli soslar kullanan Ispanyol mutfaginda aksam yemekleri 9 dan sonra basliyor

Meksika : Eski Ispanyol kolonisi olan Meksika mutfaginda pek cok Ispanyol etkisi varCogu yemekleri misir ve fasulyeden yapiliyorYemeklerin vazgecilmezi bol aci

Yedinci sirada olan Italya : Italyan mutfaginin basarisinin sebebi,basit görunen yemeklerin icerisindeki gizemli tatlarNapolitan pizza, İtalyan mantısı ravioli ve risotto da İtalya'nın ulusal yemekleri arasında yerini aliyor

Hindistan : Hint mutfaginin en önemli özelligi baharat,sebze ve bitkilerle tatlandirilmis olmasiYemek her zaman egzotik baharatlarla pisiriliyor ve yöresel olarak yeşil mercimek ya da sebzeler tercih ediliyor

Japonya :Yemek yapmanin bir sanat oldugu Japon mutfaginda öne cikan yemekler arasinda şişte pişirilen tavuk veya sebze, çiğ balıktan yapılan sushi ve özel Japon eriştesi bulunuyorEkmegin bulunmadigi Japon mutfaginda bol bol pirinc tuketiliyor

Ve son olarak Endonezya ve Malezya :Çin, Portekiz ve Hindistan mutfaklarından etkiler taşıyan Endonezya ve Malezya yemeklerinin en önemli özelligi sade ve lezzetli oluslaridirPirinc ve yoresel baharatlar yemegi adeta tutkuya donusturuyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-16-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

gecen arkadasim israr etti hade gel taylandlilarin yerine gidelim orda öglen yemegi yiyelim dedi
ben cinli ve o taraf insanlari pek sevmem yalan yok yemeklerinide tuhaf bulurum ilk resim varya aynisi iste onu ismarladim kavrulmus ince makarna soya soslu ve soyali- icinede tavuk gögsü dilimlenmis sekilde yaninada ister aci ister acisiz sosunu kullabiilirsiniz ay bayildim nefisdi
soyayi cok sevdigimden belki
italyanlarin yanindada calisdim pizza ve makarna ülkesiboru makarna uzun makarna cart curt ayri ayri soslari var pesto sosu domates sosu vs vs
hepsini okudum geri bizim mutfagimiz geldi aklima icli köftemizden tut yahnilerimizden tutköfteler,,,döner lahmacun heyttt yavrum hepsi bizde harika mutfagimiz var

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com