![]() |
Yemekleriyle Ünlü Ülkeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemekleriyle Ünlü ÜlkelerYemekleriyle ünlü 10 ülke Populer bir gezi rehberi olan Lonely Planet yemekleriyle unlu 10 ulkeyi secti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tayland mutfagi :Farkli tatlarin birlesmesinde dengeyi kuran ve yemeklere canlilik veren tatli,tuzlu,aci ve eksi lezzetler basarili bir sekilde birlesiyor ve yemekler genellikle bol sarimsak ve aci sosla servis ediliyor ![]() ![]() ![]() Ikinci sirada olan isim ise Yunanistan : Yunan mutfagi,taze balik,ahtapot izgara yanini susleyen uzo ile özetlenebilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çin : Sebze be baharatla harmanlanmis et yemekleri ahenk ve denge ile birlesmis ![]() ![]() ![]() ![]() Fransa : Dunya mutfaginda seckin bir yere sahip olan Fransiz mutfagi yörelerine gore degisen tatlariyla ,farklı yemek seçenekleri sunuyor ![]() ![]() ![]() ![]() Listenin besinci sirasinda Ispanya var : Ispanyol mutfaginin kalbi Katalan özerk bölgesinin baskenti olan Barselona da atiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Meksika : Eski Ispanyol kolonisi olan Meksika mutfaginda pek cok Ispanyol etkisi var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yedinci sirada olan Italya : Italyan mutfaginin basarisinin sebebi,basit görunen yemeklerin icerisindeki gizemli tatlar ![]() ![]() ![]() ![]() Hindistan : Hint mutfaginin en önemli özelligi baharat,sebze ve bitkilerle tatlandirilmis olmasi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Japonya :Yemek yapmanin bir sanat oldugu Japon mutfaginda öne cikan yemekler arasinda şişte pişirilen tavuk veya sebze, çiğ balıktan yapılan sushi ve özel Japon eriştesi bulunuyor ![]() ![]() ![]() ![]() Ve son olarak Endonezya ve Malezya :Çin, Portekiz ve Hindistan mutfaklarından etkiler taşıyan Endonezya ve Malezya yemeklerinin en önemli özelligi sade ve lezzetli oluslaridir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemekleriyle Ünlü Ülkeler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemekleriyle Ünlü Ülkelergecen arkadasim israr etti hade gel taylandlilarin yerine gidelim orda öglen yemegi yiyelim dedi ben cinli ve o taraf insanlari pek sevmem yalan yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() soyayi cok sevdigimden belki ![]() ![]() ![]() italyanlarin yanindada calisdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hepsini okudum geri bizim mutfagimiz geldi aklima ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|