Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
butrint

Butrint

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Butrint

Butrint, (Arnavutça: Butrint, Yunanca: ?????????, Latince: Buthrotum), Arnavutluk'un Yunanistan sınırı yakınlarındaki bir Yunan antik kentidirVivari Kanalı'na bakan bir tepe üzerinde yer alır Tarih boyunca epiriot kabilelerinin şehri, Roma kolonisi ve bir piskoposluğun merkezi olmuştur

Butrint , antik Buthrotum, Helenistik Osmanlı döneminde bir liman, güney-batı Arnavutluk UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alır Korfu Boğazlar üzerinde yer alan ve pitoresk bir lagün ile çevrili, Adriyatik Denizi bölgesinde en dikkat çekici arkeolojik alanlarından biridir
arkeolojik kazı ve site yönetimi büyük yatırım oniki yıl sonra, site ve müzesi, bir son derece cazip bir yer Korfu kısa bir feribot veya hidrofil yolculuk, otobüs ya da taksi ya da güneye doğru, 20 km Butrint ulaşabilir nerede, Saranda Arnavutluk bağlantı noktasına getirecektir

Bouthroton antik bölge içinde bir kasabası olan Epir Bu en önemli merkezlerinden biri olan Antik Yunan kabile Chaonians , yakın temas ile Korinth koloni Korfu Romalı yazar göre Virgil efsanevi kurucusu kahin oldu Helenus , bir oğlu Troya kralı Priamos ile evlendi, Andromache ve Truva yıkılmasından sonra Batı'ya taşınmıştır Yunanlı tarihçi Dionysius , Latin şair Virgil yok, Halikarnas yazdı Aeneas ziyaret Bouthroton Truva imha kendi kaçış sonra
Yerleşmiş işgalin ilk arkeolojik kanıtlar, 10 ve 8 yüzyıllar arasında tarihleri ??rağmen, MÖ 12 yüzyılda yerleşim önceki delil olduğunu bazılarının iddia ettiği Bouthroton Kazı vermiştir Proto- Korint 7 yüzyılda çanak çömlek ve Korinth ve 6 yüzyılın Attic çanak çömlek, ancak bir tarih öncesi yerleşim gösteren herhangi bir belirti vardır orijinal yerleşim muhtemelen Korfu gıda satılan ve bir kale ve kutsal Bouthroton Boğazlar nedeniyle erişim stratejik açıdan önemli bir konumda idi Korfu MÖ 4 yüzyıldan itibaren önemi büyüdü ve bir tiyatro, bir tapınak vardı Asklepios ve agora 380 MÖ, yerleşim dört bir alanı çevreleyen beş kapıları, yeni bir 870 metre uzunluğundaki duvarı ile tahkim edilmiş hektar
228 MÖ Buthrotum bir Roma oldu himayesine giderek Korfu ve yanında Romalılar hakim Buthrotum sonra 167 MÖ Gelecek yüzyılda, bir ilin bir parçası haline geldi Makedonya MÖ 44 yılındaSezar Buthrotum karşı kendi tarafında savaşmış askerler, ödüllendirmek için bir koloni olarak Pompey Yerel arazi sahibi olan Titus Pomponius Atticus onun muhabiri itiraz Cicero Senato planına karşı lobi Buthrotum bir sonucu olarak, sadece az sayıda kolonistler aldı
MÖ 31, İmparator Augustus , Mark Antony ve Cleopatra üzerine kazandığı zaferin taze Aktium, savaş planı yapmak için yenilenen Buthrotum gazileri 'koloni Yeni sakinleri şehir genişletilmiş ve inşaat su kemeri , Roma hamamı , evler, bir forum karmaşık ve nymphaeum Bu dönemde şehrin büyüklüğü iki katına çıkarıldı
MS 3 yüzyılda, bir deprem Vrina Ovası ve şehir merkezinin forum banliyölerinde binalar tesviye, şehrin büyük bir kısmını yok etti Kazıları şehir zaten düşüş olduğunu ortaya koymuştur Ancak, yerleşim Eski Epirus ilinde önemli bir liman olma, geç antik çağ atlattı Geç Antik şehir grand Triconch Sarayı , 425 etrafında inşa edilmiş büyük bir yerel ayan ev
MS 6 yüzyılın başlarında, Buthrotum bir piskopos koltuğu oldu ve yeni inşaat büyük bir vaftizhane , kendi türünün en büyük Paleochristian binalarından biri olan ve bir bazilika Şehrin duvarları yoğun belki İmparator Anastasius, MS 5 yüzyıl sonunda büyük bir olasılıkla, yeniden inşa edildi Ostrogotlar Kral altındaTotila 550 İyon kıyısında bastı ve Butrint saldırıya olabilir Erken Bizans İmparatorluğu bu illerde kaybettiği zaman kazılarda elde edilen kanıtlar, mal ithalatının, Doğu Akdeniz, şarap ve yağ, 7 yüzyılın ilk yıllarında da devam etmiştir Bu bağlamda, 7 yüzyıldan Erken Ortaçağ'da Roma Dünya transformaiton için bir dönüm noktası olan 6, diğer Balkan şehirlerde görülen tarihsel bir yol izler
7 yüzyıla gelindiğinde, Akdeniz boyunca klasik şehirlerinden model, Buthrotum çok daha küçük bir müstahkem yazılan küçüldüğünü ve Roma gücünün çöküşü ile kısa bir süre kontrol edildi İlk Bulgar İmparatorluğu tarafından kazanmış önce 9 yüzyılda Bizans İmparatorluğu

6 yüzyıl vaftizhane kalıntıları

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com