Hüddam Edinme |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hüddam EdinmeEsma-i İdrisiyye de geçen bir formül 1051 kere okunacak isim: «YÂ ZEKİYYÜ'T TAHİRÜ MİN KÜLLİ AFETİN LİGUDSİHİİ» Cinlerle görüşmek ve onlardan dileğini yerine getirmelerini isteyen kimse Çarşamba günü gu-sûl etsin, temiz elbise giysin ve bir halvet evde oturup 1051 defa bu azim ismi okuduktan sonra 7 cin gelir Yeşil donları ile ![]() Başlarında taçları olur O kimseninkarşısında dururlar, onunla konuşmak isterler O kimse onlarla konuşmayıp hemenbu azim ismi başından sonuna kadar devamlı suretde okumalıdır O kadar çokokumalıdır ki; Onlar: — Ey kişi ne gibi bir işin vardır ki; bizi bu ad kuvvetiyle Meşrıkdan getirdin, derler Oda: — Allah sizden razı olsun ![]() Şöyle ki bu ismin da'-vetine hazır olduk İmdi gerekhayırda gerek serde her ne vâki olursa bana yardım edesiniz ![]() Ama da'vet yapan kimsenin hayvani nesneler yememesi, gönlünün safi, berrak olması gerekir Eğer böyle olmazsa konuşurken şaşırır Söyleyemez olur Hayvanigıdalar yememesi gerekdir ki; endişe olmasın ![]() Sonra onun dileğini yerine getirirler Onları davet eden hemen ayağa kalkıp sağ elinigöğsü üzerine koyup: — Buraya gelmekle sizler beni nasıl ululamış iseniz Allah Teâlâ da sizleri ululasın ![]() Şimdi sizlerle benim aramda bir nişan olsun ki; hacet vaktinde gelip hacetimi bitiresiniz O cinniler de derler ki:— Bize hiç davete hacet gerekmez ![]() Bir mühür verirler Yumurta gibi olur Üstünde yeşil hat ile yazı bulunur O kimse omühürü alıp öpüp yüzüne-gözüne sürmeli, başına koymalı ![]() — Bu hattı (yazıyı) bana öğretin Tâ ki okuyayım, demeli![]() O cinler de onun hassalarını söylerler O mühürü; fâsıkdan, cünûbden, hayızlıkadından görmemeleri için gizlemelidir Bu iş bittikden sonra o kimse onlara tevazuugösterip ![]() — Zahmet çekdiniz ![]() Varın selâmetle gidin![]() Ta benim hacet vaktime değin , demeli![]() Cinleri davet gerektiği zaman güzel kokular tütsülemeli Bu duayı 7 defa okumalı![]() Cinler gelirler Her ne hacet dilerse yerine getirirler |
|
|
|