Cinler Nerelerde Yaşar Ne Yerler Ve Kimlere Musallat Oluralar |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cinler Nerelerde Yaşar Ne Yerler Ve Kimlere Musallat OluralarCinler hamamlarda, mezarlıklarda, pis yerlerde, ahırlarda, çöplüklerde, ıssız yerlerde, duvar deliklerinde ve ağaç kovuklarında yaşarlar BİLAL BİN EL-HARİS ‘ den rivayettir : "Bir yolculuk sırasında Resulullah'la birlikte bir yerde konakladık, defi hacet için dışarıya çıktılar Bende peşinden ibrik götürdüm Yanına yaklaştığımda bazı insanların birbirleriyle kavga eder gibi, ağız dalaşı yaptıklarını gösteren sesler işittim Hiç böyle ses işitmemiştim, sonra Resulullah geri döndüler, kendisine YA Resullullah ; senin yanında bazı erkeklerin kavga seslerini duydum Ama ağzından konuşan kimseyi görmedim, dedim Rasulullah (SAV) müslüman cinler ile müşrik cinler birbirleriyle kavga edip, çekiştiler, beni aralarına hakem tayin ettiler Kendilerini bir yerlere yerleştirmemi istediler Ben de müslüman olan cinleri köy ve dağlara, müşrik olan cinleri de, dağlarla denizler arasına yerleştirdim buyurdular " CİNLER NE YERLER Cinler insan artıklarını yerler Cinlerin yemekleri besmele çekilmeden yenen yemeklerdir Ayrıca tezek ve kemikler de onların yiyecekleridir Peygamber Efendimiz(SAV) buyurdular ki; " Bana Nusaybinli cinlerden bir grup geldi, iyi cinlerdi Benden yiyecek istediler, bende Allah'a dua ettim Rastladıkları kemik ve tezekler onların yiyecekleri olsun” Cinlerin insanlar gibi sosyal hayatları vardır Onların da düğünleri, şenlikleri, toplantıları, seminerleri, konferansları vardır Üreyip çoğalırlar Yerler, içerler Fakat onların yeyip içmeleri, koku duyusuyladır Nefsani olarak doyarlar Ayrıca cinlerin para kuru soğan ve sarımsak kabuğudur Bunlar kesinlikle yakılmayacaktır Aksi halde cinlerin hışmına uğrarsınız, yani zarar görürsünüz Hz Peygamber (SAV) buyuruyor ki; " Tezek ve kemikle taharet almayın Çünkü onlar cin kardeşlerinizin azığıdır" buyurdu Cinler insanlara neden musallat olur? siz hassas ve sıkıntılı bir dönemdesiniz ve ya onların bulunduğu ortamda onlara zarar vermiş iseniz onlar size musallat olurlarkorku,sıkıntı,vesvese verirlerAilenizden şüphe ettirmeye başlarlar ve o şüphe ile birlikte sizi böyle tamamen ailenizden uzaklaşmaya başlarsınızBununla birlikte Allah muhafaza kimi insana intihar etme vesvesesi verirlerkimi insanan filanca sana kötülük yaptı insanların arasına nifak sokabilmek için o düşünceyi o duyguyu verirler ve insanların kanında sanki oksijen nasıl yaşıyorsa bunlarda insanın kanında hareket edip yaşarlar ve insanın beynine ve kalbine hükmeder bu şekilde vesvese verirlerBu vesvesenin neticesinde rahatsızlıklar ve sıkıntılar artarBazı kimseler bunu kaldırabilir ama çoğu insan bunu kaldıramıyor Bazı insanlar buna tıpta çare aramaya çalışıyor tabiki tıp önemlidir tıpta elbetteki çare arayacağız ama Bu konuda tıp bu rahatsızlıktaki kişilere faydalı olamıyor Bu musallat şeklidirGenellikle abdestli olmakta yarar vardırAyetel kürsi,felak ve nas okumakta yarar vardır Cinler insanlara zarar verir mi? insanların yaşayışı gibi iyisi kötüsü ulvi ve sufli olan yani iyi ya da kötü olan inançlı ya da inançsız olanları hatta ataist olanları bile cinlerin vardır Dolayısıyla inançsız cinler biraz daha o üstün meziyetlerinden dolayı insanlarla dalga geçmeyi çok severlerİnsanları kandırırlar insanları aldatırlar ve işte onların çok farklı insan olduğunu ve çok insan üstü olduğunu belki o kişiye angaj edebilirlerya da ona farklı bir kimlik verebilirler dolayısıyla kişininde yaşayışı son derece bu durumda değişmiş olur Özellikle yönlendirildiğinde cinler son derece zarar verici olabilir ki bu yönlendirmede her halukarda yine bazı bülseriyetlerin kullanılmasıyla oluşacaktır ki bu durumda cinler görevlerini yapacaklardırşimdi şöyle bir şey var şeytan vaktiyle cinlerin reisi idi azasil isiminde 5büyük melekti Ademe secde et emrine karşı geldikten sonra cennetden kovuldu ve şeytan orda bir söz aldı bende müsade istedi dünya sona erene kıyamet kopana kadar insanları kandıracağını ve Allahü tealadan uzaklaştıracağını söyledi ve buradan bir söz aldı mühlet aldı bu söz uyarınca şeytan her türlü kötülüğü yapmaya anında emre amadedirhazırdır Dolayısıyla cinlerede kötülükle alakalı bir iş verdiğinizde hemen anında yaparlar bunu dolayısıyla büyü yapmak bu yüzden çok kolaydırama sizde büyü yaptığınızda şeytanın her emrine amade olmuş olacaksınız çünkü hiç bir şey karşılıksız değildirsiz şeytandan bir şeyler alıyorsanız şeytana bir takım şeyler vermek zorunda kalacaksınız Cinler insanlara hangi nedenlerle zarar verir? cenabet gezmemek lazım onların bulunduğu mekanda cenabet ve destursuz dolaşmamak lazım halk arasında uğrama olmuş cin çarpmış denir bu doğrudur çünkü onlar neciz pis insanlara çevresinde ortamlarında bulundurmak istemezler bulundukları zaman çarpılırlar hani ani bir konuşmama gibi kendi kabuğuna çekilme gibi sağ sola dik bakmalar sabit bir noktaya bakmlar zaman zaman korku gelir o insanlara bu çarpılma belirtileridir Karabasanların cinlerle ilgisi var mı? halk arasında al karısı dedikleri bir illet kişinin üzerinde çullanır onun hareket etmemesini sağlar kişi hareket etdiğinde ise bağırır çağırdığını düşünür ya da bir şeyler yaptığı ile alakalı beyninde aklında bir fikir vardırHalbuki put gibi yatıyordurBirde tıpta bunun belli bir açıklaması var vücudun çok aşırı yorgun düşmesinden sonra beyinin üretdiği şeyler olarakta geçer bunun tam olarak tespiti lazım yani her uykuda ağırlık çöken kişide karabasan var demek de bu durumda yanlış olacaktırama gerçekten karabasan varsa o cinlerin eseridirkişiye ağır ya da ağırlık verebilecek ya da onu ölüme kadar götürecek büyüler yapılabiliyorBunların içersinde kişiye sıkıntı verilmesi ile alakalı büyü yapılmış ise bu karabasanada sebep olacaktır Karabasandan kurtulabilmek için her halukarda önce belli bir analizde bulunmak lazım gece yatağa yattığınızda en fazla hangi saatlere denk geliyorsunuz ya da işte ne kadar uzun sürüyor önce bunları tespit etmek lazım sonrasında da bilinç altına yerleştirmek lazım karabasan geldiğinde ben dua okucam ayet okucam diye bilinç altına yerleştirdiğinizde bir şekilde o size sarılacaktırbir şekilde o duayı bir şekilde okumuş olusunuz o zaman okuduğuzda ne kadar sıyrılıyorsunuz kurtuluyorsunuz ya da sıyrılamıyorsunuz kurtulamıyorsunuz bunları iyi analize etmek lazım sonrasında en baştan yatmadan önce koruyucu ayetleri okuyarak yatarsınız sonucu gözlemlersiniz o zaman konunun işin ehli iyi bir hocadan yardım alın Cinlerden nasıl korunabiliriz? ayetel kürsi ihlas felak nas ve üst düzeyde dualar inançlı ve iradeli olmak iradeye sahip çıkmak lazım biz cinlerden üst düzeyde üstün yaratıklarız korkmamak ve dualara sarılmak lazım muskada bazı varlıklara görevler verilmesi söz konusu yani bu kişi şu şekilde korunuyor kişiye şu şu isimli kişilerin hürmetine dokunmayın manası taşıyan bazı yazılar ve ayetler vardır bu ayetlerin ya da hazırlanan vefklerin gizli sır ve hikmetlerinden yararlanılır dolaysıyla hem cinlerden hem de büyülerden bu şekilde korunmuş olunulurmuska ya da vefk taşımak aslında bir yerde pasif büyü diye ayırabileceğimiz bir durum teşkil ederyani okumadığın şey seni ne kadar korur sabah-akşam okumak lazım kaynak:dır |
|