![]() |
Mehmet'in Amerika Macerası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mehmet'in Amerika Macerasıİstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinin işletme Matematiği kitabindan gerçek bir dır ![]() istedim ![]() ![]() ![]() Kitap Adi: İşletme Matematiği Yazar: Prof ![]() ![]() ![]() Soru : Amerika'ya lisansüstü çalışmalar yapmak üzere giden Mehmet, iki kız arkadaş edinmiştir ![]() ![]() a-) Mary olgun bir kızdır ve klasiklerden zevk almaktadir ![]() onunla 3 saat birlikte olmak 12 dolara mal olmaktadır ![]() Nancy daha çok popüler eğlenceleri yeğlemektedir ![]() saat birlikte olmanin maliyeti de 8 dolardır ![]() b-) Mehmet'in bütçesi gönül işlerine ancak ayda 48 dolar ayırmasına olanak vermektedir ![]() dolayi, kız arkadaşlarına en fazla ayda 18 saatlik süre ve 40 ![]() kalorilik enerji ayırabılmektedir ![]() c-) Mary ile her buluşmasında 5 ![]() için bunun iki katını harcamaktadır ![]() beklediği mutluluğu 6 birim ve Nancy ile buluşmaktan bekledigi mutluluğun da 5 birim olduğunu biliyorsak, mutluluğunu maksimize etmek isteyen Mehmet'in sosyal yaşamını nasıl planlaması gerekecektir? Grafik ve cebirsel yoldan bulunuz |
![]() |
![]() |
![]() |
Mehmet'in Amerika Macerası |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mehmet'in Amerika MacerasıBIR ÖGRENCININ CEVABI: Sayin Hocam, Bu Mehmet seref ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a-) Bi kere bu Mehmet ****sinde iki hatuna ayri ayri zaman harcayacak g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() b) Mehmet'in bütçesi (bu gönül isi tabirini ben anlamadim)sevismek için ayda 48 dolara yetiyorsa zaten bu o ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama siz bu cevabi kabul etmeyeceginiz için söyle cevap verelim; Mehmetin bütçesi 48 dolara yettigi için ancak grup ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() c-) Mehmet Mary ile her bulusmasinda 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonuç olarak bu ise alişan Mehmet'in bundan sonraki sosyal yaşantisini kaşarli bir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bu bildiğim cevap mümkün olduğunca kırptım |
![]() |
![]() |
|