Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinema, Müzik & Online Videolar > Radyo, Sinema ve Tiyatro

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları

Avatardaki,Ruh Beden,Sen Olmayan Sen

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Avatardaki,Ruh Beden,Sen Olmayan Sen

Hemen klavyeye sarıldım, gitmeyenlere veya gidip de fark etmeyenlere yazayım diye

Sen” dediğim zaman kendini zannettiğin şu “madde beden” AVATAR’a göre “sen” değil

Ne bu madde bedensin ne de bundan sonra olacağın herhangi bir bedensinSen” sadece bulunduğun bedeni ve bundan sonraki tüm bedenleri kullanan bir şeysin

Sen” bir “bilinç”sin Fakat bilinç nasıl bir şey orası sana kalmış

Mâdem sen bu madde beden değilsin, öyleyse madde beden için fazla çırpınma O’nu ayakta tutacak birkaç şey yeter sana!

AVATAR’da sözü edilen yer: Pandora’dır
Buradaki halk: Na’viler

Madde bedende gözlerini açan insan, Na’vi bedeni ve o bedenin yaşadığı yer, oranın özellikleri hakkında bilgi edinebilir Bu bilgiler gözünü insan bedeninde açan bilince değişik yollara gelebilir

Eğer Na’vi isen insan bedenindeyken öğrendiğin Pandora’nın özelliklerine Pandora’ya gittiğinde uyum sağlayabilirsin Fakat her şey bilmek olmadığı için belli çalışmaları yaparak o bilginin Pandora’da kullanılmasını sağlamalısın Ve oradaki bedenle çalışmalısın Çünkü Na’vi bedenini ancak çalışarak güçlendirebilirsin Zorlu çalışmalar yaptıktan sonra oradaki her şeyi kullanabilir bir konuma gelebilirsin Diğer türlü hiçbir şeyi kullanamazsın Sâdece bilirsin Fakat bir şeye yaramaz

Filmi izlerken çok düşündüm

Hem düşünerek izledim hem de izlerken düşündüm

Pandora’nın “insanlar tarafından görülmesi”ni çıkarırsak orasını pek âla kabir âlemine benzetebiliriz…

Pandora’da mahsur kalan Jack’in geceyi Pandora’da geçirmesi, orada yaşayan vahşi varlıklara bu korunmasızı yemek gibi bir kapı açtı Oranın halkından olan Neytiri olmasa, Jack ayvayı yemişti Çünkü; Jack, kendini koruyamıyordu!

Demek ki kabir âlemini iyi bilen biri nin olması şart Yoksa, oranın varlıklarına karşı koruma sağlayamayız

Güzel Neytiri’den eğitim alan Jack, bir süre sonra kendi kendini koruyabilecek bir duruma da geldi zâten

Gündemimde olan insan: Muhammed Mustafa!

O biliyor ölüm ötesini! Neytiri’miz O!

O’na îman eden ölüm ötesi hakkında bilgi sâhibi olabiliyor ve eğer lafta kalmayıp O’nun dediklerini de yaparsa ölüm ötesinde kullanacağı bedenini güçlendiriyor…

Nasıl ki Albay, Jack’den Pandora hakkında bilgi almıştı! Sende Muhammed Aleyhisselam’dan ölüm-ötesi hakkında bilgi alabilirsin Tek farkla; Albay’ın amacı kötüydü

Senin amacın ise; kendini ve sevdiklerini ölüm ötesinde gelecek zararlardan korumak

Daha fazla ayrıntıya girmeden yazıyı burada noktalıyorum efendim Param yok demeyip borç bulup bir şeyler yapıp bu filme gitmek lazım : )
htürkmen

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com