![]() |
Avatardaki,Ruh Beden,Sen Olmayan Sen |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avatardaki,Ruh Beden,Sen Olmayan SenAVATAR ![]() ![]() ![]() AVATAR’dan geldim ![]() ![]() Hemen klavyeye sarıldım, gitmeyenlere veya gidip de fark etmeyenlere yazayım diye ![]() ![]() “Sen” dediğim zaman kendini zannettiğin şu “madde beden” AVATAR’a göre “sen” değil ![]() ![]() Ne bu madde bedensin ne de bundan sonra olacağın herhangi bir bedensin ![]() ![]() ![]() ![]() “Sen” bir “bilinç”sin ![]() ![]() ![]() ![]() Mâdem sen bu madde beden değilsin, öyleyse madde beden için fazla çırpınma ![]() ![]() AVATAR’da sözü edilen yer: Pandora’dır ![]() ![]() Buradaki halk: Na’viler ![]() ![]() Madde bedende gözlerini açan insan, Na’vi bedeni ve o bedenin yaşadığı yer, oranın özellikleri hakkında bilgi edinebilir ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer Na’vi isen insan bedenindeyken öğrendiğin Pandora’nın özelliklerine Pandora’ya gittiğinde uyum sağlayabilirsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Filmi izlerken çok düşündüm ![]() ![]() Hem düşünerek izledim hem de izlerken düşündüm ![]() ![]() Pandora’nın “insanlar tarafından görülmesi”ni çıkarırsak orasını pek âla kabir âlemine benzetebiliriz… Pandora’da mahsur kalan Jack’in geceyi Pandora’da geçirmesi, orada yaşayan vahşi varlıklara bu korunmasızı yemek gibi bir kapı açtı ![]() ![]() ![]() ![]() Demek ki kabir âlemini iyi bilen biri nin olması şart ![]() ![]() ![]() ![]() Güzel Neytiri’den eğitim alan Jack, bir süre sonra kendi kendini koruyabilecek bir duruma da geldi zâten ![]() ![]() Gündemimde olan insan: Muhammed Mustafa! O biliyor ölüm ötesini! Neytiri’miz O! O’na îman eden ölüm ötesi hakkında bilgi sâhibi olabiliyor ve eğer lafta kalmayıp O’nun dediklerini de yaparsa ölüm ötesinde kullanacağı bedenini güçlendiriyor… Nasıl ki Albay, Jack’den Pandora hakkında bilgi almıştı! Sende Muhammed Aleyhisselam’dan ölüm-ötesi hakkında bilgi alabilirsin ![]() ![]() ![]() ![]() Senin amacın ise; kendini ve sevdiklerini ölüm ötesinde gelecek zararlardan korumak ![]() ![]() Daha fazla ayrıntıya girmeden yazıyı burada noktalıyorum efendim ![]() ![]() h ![]() |
![]() |
![]() |
|