Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinema, Müzik & Online Videolar > Radyo, Sinema ve Tiyatro

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1998, day, eternity, gün, sonsuzluk

Sonsuzluk Ve Bir Gün - (Eternity And A Day, 1998)

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sonsuzluk Ve Bir Gün - (Eternity And A Day, 1998)

Yönetmen: Theodoros Angelopoulos
Oyuncular: Bruno Ganz, Isabelle Renauld, Achileas Skevis, Alexandra Ladikou, Despina Bebedelli, Fabrizio Bentivoglio, Eleni Gerasimidou, Iris Chatziantoniou, Nikos Kouros
Senaryo: Theo Angelopoulos, Petros Markaris, Tonino Guerra
Görüntü Yönetmeni: Giorgos Arvanitis, Andreas Sinanos
Kurgu: Yannis Tsitsopoulos
Müzik: Eleni Karaindrou
Yapımcı: Theodoros Angelopoulos, Amedeo Pagani, Eric Heumann, Giorgio Silvagni
Yapım: 1998 Yunanistan, Fransa, Almanya, İtalya
Türü: Dram
Süre: 137 Dakika
Gösterim Tarihi: 17 Aralık 1999 Türkiye
Imdb Puanı: 74/10

Filmin Özeti: Selanik'te yağmurlu bir gün Ünlü bir yazar olan Alexander, amansız bir hastalığa yakalanmıştır Karısından, 30 yıl önceki bir yaz gününü anlatan bir mektup alan Alexander için bütün yaşamını geçirdiği sahil kenarındaki evini terketmenin vakti gelmiştir

Ve sonunda geçmişinin ve şimdiki hayatının karışmış olduğu ilginç bir geziye çıkar O güzel, mutlu dakikaları tekrar yaşayabilmek için Belki bir günün içinde belki de bir sonsuzluğun

Bu yolculuğun içinde karşısına çıkan beklenmedik kişiler ise 'bugün'ün getirdiği süprizler olarak hayatının son anlarında yer edecektir

Beğendiğim Bir Sinesever Yorumu:

Sonsuzluk ve Bir GünGitmeden önceki son haykırışlarTadılmayan birçok duygu, değeri geç anlaşılan sevgiler''Kendi dilime o kadar yakınken neden arada bir döndüm ülkeme '' diyor şairSonsuzluğa giden bu son günde akla geliyor güzel günlerErtelenen sevgiler, kırık kalmış, tamamlanması imkansız şiir için heba oluyorSevilen şeyler için kıymetli şeyler harcanıyorGeride buruk bir şekilde bırakılmış bir anne ve aşık bir kadınŞimdi olmaz şimdi gidemem diyor şair, onca pişmanlık var iken geride, şimdi gidemem diyor ama yarın Sonsuzluk ve bir gün kadar

Ben Sadece Aşık Bir Kadınım

Sonsuzluk öncesi kalan son günde hayatının en güzel zamanlarının eskilerde kaldığını görüyor şairGüzel günleri bir tebessümle anar iken, hatalarını pişmanlıklarını farkediyorAşık bir kadının yarım ve kırık bir şekilde bıraktığını, annesini her zaman ertelediğini görüyorHiç büyümeyen bir çocuk gibi yaptığı hatalarıBir şeyleri değiştirmek istiyor, gidemem diyor şimdiGitmemeliyim Anna

Neden çürüyüp gider insanSessizceİhtiras ve arzularla ikiye bölünerek
Sonsuzluk öncesi, yani bir hayatın sonlanacağı bu son gün daha yeni başlamış bir hayat eşlik ediyorBelkide kırık bırakılmış kelimeleri bulmada yardım ediyorBir hayat biterken biri çiçek açıyor

"Son zamanlarda dünya ile tek bağlantım,şu bilinmeyen karşı pencereBana hep aynı müzikle karşılık veren''
Bu hüzünlü son yolculukta eşlik eden o müzikÖyle bir etki bırakıyor ki izleyendeBirde Bruno Ganz'ın şiir gibi oyunculuğu ile mest oluyorsunuz

Beni Hayal Ettiğini Hayal Etmeye Cesaret Edemiyorum

Söz konusu ölümden korkmak değil, son gün kişinin kendisi ile yüzleşmesiBen neler yaptım hayatım boyuncaHepsi bu Her saniyesinde yaşamınızı sorgulatan ve elimden kalem düşmeyerek etkileyici şiirleri her an not aldığım bu şaheser izlenmeye değer

alıntıdır

Filmin soundtrack'leri oldukça kaliteli İyi seyirler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com