| 
 | |||||||
|    | 
|  | Konu Araçları | 
| salue, sarajevo, saraybosna, selamlıyorum, vous | 
|  | Je Vous Salue, Sarajevo / Seni Selamlıyorum, Saraybosna |  | 
|  07-16-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Je Vous Salue, Sarajevo / Seni Selamlıyorum, Saraybosna‘Bir bakıma, korku; Tanrı’nın kızıdır, hayırlı cuma gecesi kurtarılan   Güzel değildir; aşağılanır, lanetlenir ve herkes onu reddeder  Ama yanlış anlaşılmasın, [korku] tüm fanilerin ızdırabına dadılık eder, insanlık için aracıdır   Zira, bir kural vardır, bir de istisna   Kültür kuraldır ve sanat istisnadır  Herkes kuralı konuşur: sigara, bilgisayar, tişört, tv, turizm, savaş  Kimse istisnayı konuşmaz   O konuşulmaz, Yazılır: Flaubert, Dostoyevski   Bestelenir: Gershwin, Mozart   Resmedilir: Cézanne, Vermeer   Filme çekilir: Antonioni, Vigo   Ya da, yaşanır ve yaşama sanatı haline gelir: Srebrenica, Mostar, Saraybosna  Kural, istisnanın ölümünü istemektir  Böylece kültürel Avrupa’nın kuralı, hala serpilen yaşama sanatının ölümünü örgütlemektir   Yolun sonuna gelindiğinde hiç pişmanlık duymayacağım  Bir çok insanın çok kötü yaşadığını, bir çoğunun da çok iyi öldüğünü gördüm  ’ Jean-Luc Godard imdb: 8/10 kısa film 2006 fransa | 
|   | 
|  | 
|  |