![]() |
Yol İşıklarının Altında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yol İşıklarının Altında"Gördüğün her aynayı boya, ve aynada yüzünü yok et ![]() ![]() 'Yola çıkmak' deyince, her yol bir evden başlar ya, gezginin aklına da babaevi gelmiş kör bilicinin arkasından bakarken… /s ![]() Çocuğa bir daha baktı… Pencerenin arkasında, gölgesiz bir ışığın altında saçlarını tarıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tepeden tırnağa siyahlar giyinmiş bir adam kocaman bir aynanın önünü süpürüyordu ![]() ![]() ![]() Annem hayatını hükümsüz kılarak ölümü de hükümsüz kıldı ![]() ![]() Ve geçmişle geleceği barıştırmazsın; onu da bilirim ![]() ![]() annesinin, babasının hayatı nerede, hangi noktada bıraktığını anlamaya çalışırken anne-baba olmayı bırak bir kardeş olmanın bile yanlış olduğunu duyumsuyor… /s ![]() Aynalarda hep soğuk, hep uzak bakıyor kendine; kocasının bakışlarıyla, babasının bakışlarıyla, galiba en çok da annesinin… /s ![]() 'Yasaksız bir dünyada yaşamasak yasaksız yaşayamazdık,' diye yazmıştı ![]() ![]() Ama bu öyküde ilk kez öldürmek istiyor; hem de öldürmek istediği, aynadaki yansısı… /s ![]() Ve de pencere: “Penceremden, yağan yağmura karışan külleri seyrediyorum ![]() ![]() …holde iki kapı arasında, kocaman bir ayna, aynada büyük kanatlı kuşlar uçuyor çepeçevre… /s ![]() Baktığımda pencereden görüyorum: Yağmur rengine bürünüyorsun… /s ![]() Ne zamandır hatırlamıyorum, perdeleri kapatmaya başladım ![]() ![]() ![]() Yol Işıkları Nalan Barbarosoğlu |
![]() |
![]() |
|