Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beyoğlunda, fısıltılar

Beyoğlu'nda Fısıltılar

Eski 07-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyoğlu'nda Fısıltılar



Beyoğlu'nda Fısıltılar
Yazar : David Boratav

Beyoğlu denince hemen heveslenmeyin; bu kitap önce 2009 Eylülü’nde Fransa’da yayımlandı Ve yazarına Gironde Yeni Yazarlar Ödülü’nü kazandırdı Zira David Boratav Reimsli bir anne ve Ankaralı bir babanın oğlu olarak Paris’te doğdum Aslen hukukçu, New York’ta Birleşmiş Milletler’de de görev yaptı Şimdi ise çevirmenlik ve edebiyat eleştirmenliği yapıyor ve “Beyoğlu’nda Fısıltılar” ilk romanı Konuya gelince… Londra’da eşi tarafından terk edilmiş bir adam, uykusuzluk çekmektedir Oğlu ilgisizdir İçinden çıkılmaz bir hastalığın pençesinde yaşamı tamamen anlamsızlaşmıştır Babasının ölümüyle, biraz da tereddüt ederek, İstanbul’a, Beyoğlu’na dönmek durumunda kalır; on bir yaşından beri adım atmadığı memleketine Esrârengiz bir şiirin peşinde, artık yabancısı olduğu kentin karmaşasına daldığında, Boğaz, rakı ve bu toprağın nefesi onun tüm varoluşunu sarsar “Beyoğlu’nda Fısıltılar,” köksüzleşme ve köklere dönüş, dünya yurttaşlığı, sürgün ve iltica gibi günümüz romanına özgü izlekler barındırıyor Ayrıca bu kitap, yakın tarihimize hümanist açıdan bakan, hem bir yetişkinin hem de bir çocuğun gözünden aktarılan bir aile tarihi anlatısı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.