Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gelinin, hatıralarıbalzac, iki

İki Gelinin Hatıraları-Balzac

Eski 07-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

YAZAR: Honore De Balzac

İki güzel dost ve yaşanan iki farklı hayat Bir yanda aşkın parıltıları, bir yanda aile olmanın ağırlığı Bir yanda "Naz ile işve sazının en pesinden en tizine dek her telinden çalabilen" Louise; diğer tarafta "Fedakarlığın, şefkatin aşktan büyük olduğunu düşünen"Renée "Aşkla evlilikteki bütün vazifeler vazife olmaktan çıkıyor"Aşk haz Aşk, türlü renkleriyle bir ışık tufanı, belki bülbül feryadı, bir Endülüslü Arap Nikah; tevekkül ve sadakat
Her anı aşkın boyasıyla boyanmış olsa da çocuksuz bir evliliğin eksikleri Zaman zaman "Bu büyük bahçe, bu köşk bana ıssız, tenha geliyor Her yer zindan gibi soğuk, karanlık Çocuksuz bir kadın yanlış yaratılmış bir yaratığa benziyor" diyen Loise'in feryatları Aşkı Loise'in anlattıkları kadarıyla bilen ve ona aile olmanın çok farklı olduğunu anlatmaya çalışan üç çocuk annesi Renée
Her sayfada karşımıza çıkan görkemli tabiat, yüce ruhlar ve o dönemin debdebeli Paris hayatı ve iki arkadaşın bu çerçevede birbirlerine yazdıkları mektuplarda fazilet, mutluluk, aşk, aile, nikah, çocuk, doğum, şefkat, saygı gibi kavramların irdelenmesi "Aşk bir kafes olamazsa, sıkılan erkeği tutmak için hiçbir şeyin para etmeyeceğini" bilen iki kadının evliliklerini sıradanlıktan, sevgisizlikten kurtarmak için verdikleri mücadeleler, birbirlerine yazdıkları "püf noktaları" Kısacası, sanki eserdeki bütün mektupları iki dost birbirine göndermemiş de yazar muhteşem bir dille süsleyerek dünden bugüne göndermiş Değişen hiçbir şey yok: Kadınlar aynı kadınlar, erkekler aynı erkekler

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

bu kitabı uzun yıllar önce okumuştum pek fazla hatırlayamayacağım ama yazarın kadınların iç dünyasını net bir şekilde yansıttığını düşündüğümü anımsadım
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-15-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

çok etkilendiğim bölümler vardı üstelik çok küçükken okumuştum, aldatıldığı fikrine kapılın bi dışarda ayaza çıkıp bi içeriye sıcağa girip kendini verem eden kadın kahramanı unutamıyorum
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com