![]() |
Osho |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() OshoHAYAT BİR GİZEMDİR ![]() Kişinin her zaman doğru yolda gideceğinin garantisi yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() bilemezdi ![]() ![]() Her çaba kişinin gelişiminin doruk noktasına ulaşmasına katkı yapar ![]() olmamalı ![]() ![]() ![]() İnsanlara asla yanlış bir şey yapmamaları öğretiliyor ![]() Onlar yanlış bir şey yapmaktan o kadar korkuyorlar ki, hiç bir şey yapmıyorlar, hareket kabiliyetini yitiriyorlar ![]() ![]() unutmayın ![]() ![]() ![]() özgürlüğünüzün bir parçasıdır ![]() ![]() kadar kesin değil, onu bu kadar kolay etiketleyip sınıflandıramayız ![]() şişenin etiketli olduğu ve neyin ne olduğu bilinen bir eczane değildir ![]() bir gizemdir, her an tetikte olunmalıdır ![]() hakkında önceden hazırlanmış yanıtlara güvenilemez ![]() dinamiktir, iki an asla birbiri ile aynı değildir, o yüzden bu anda doğru olan bir şey, bir sonraki anda doğru olmayabilir ![]() verileceğine kişi o anda karar vermelidir ![]() Bir Zen hikâyesi Birbirine rakip iki tapınak vardı ![]() ![]() rahibin de birer çocuk hizmetçisi vardı ![]() ''diğerinin hizmetçisi ile sakın konuşma, o insanlar tehlikeli'' dedi ![]() çocuklar çocuktur ![]() 'nereye gidiyorsun? Diğeri yanıtlamış ''rüzgâr beni nereye götürürse'' ![]() ![]() cümle! saf Tao ![]() bulamamıştı ![]() ![]() konuşmamamı söylemişti ![]() ![]() Beni aşağıladı'' Olanları ustasına anlatmış, konuştuğu için özürler dilemiş, haklıymışsınız, o insanlar gerçekten garip, onun tıpkı benim gibi pazara gittiğini biliyordum, ama bana verdiği cevaba bakın dedi ![]() Usta konuşmuş,''seni uyarmıştım ama dinlemedin ![]() ![]() geldiği zaman ''nereye gidiyorsun? diye sor aynı cevabı verecektir ![]() senin de bir az daha felsefi olman gerekir ![]() ![]() Çünkü ruh bedensizdir ve rüzgâr ruhu hiç bir yere götüremez ![]() demiş ![]() ![]() tekrarladı ![]() ![]() tam vaktinde geldi ![]() ![]() gösterecekti ![]() ![]() ''pazardan taze sebze alacağım'' dedi ![]() Hayat böyledir ![]() ![]() ![]() ![]() gelir ![]() uygulanabilir olmadığını görürsün, eğer gözlerin varsa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Osho |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() OshoHayat her şişenin etiketli olduğu ve neyin ne olduğu bilinen bir eczane değildir Hayat bir gizemdir, her an tetikte olunmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Osho |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() OshoHakikatın kanıta ihtiyacı yoktur, o sadece öyledir ![]() Ne kendisi ne de aksi ispat edilebilir ![]() Parlaktır, ışık saçar o ![]() Varlığı anında hissedilir; ama sadece onu hissedebilecek yüreğe sahip olanlar tarafından ![]() osho ![]() "Hayat hala bir cennete dönüşebilir; bunun için asla geç değildir ![]() Ancak değişmek için büyük bir cesaret gerekir ![]() osho ![]() 1 ![]() ![]() " HEP KENDİ İÇ SESİNİ DİNLE ![]() Sen nasıl olmak istiyorsun? Yoksa hayatın harcanır gider ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() " ASLA MASKE TAKMA ![]() Öfkeliysen öfkeli ol ![]() ![]() Tüm mekanizman ters yüz olmuş ![]() ![]() ![]() ![]() Çünkü kızmak istediğinde kızmadın, nefret etmek istediğinde etmedin ![]() Şimdi sevmek istiyorsun; aniden mekanizmanın çalışmadığını farkediyorsun ![]() Öfkesini bastıran insanlar hep çok yerler, öfkeli insanlar daha fazla sigara içerler ![]() Çünkü öfke tırnak ve dişlerden boşaltılır ![]() 3 ![]() ![]() Şimdiki zamana sadık kal ![]() Çünkü tüm yalanlar geçmişten ya da gelecekten içeri sızar ![]() Geçmişi bir yük gibi üzerinde taşıma, gereksiz yere de gelecekle uğraşma ![]() * Olumsuz duygularını ifade et, ama herkesin ortasında değil ![]() Şayet öfkeliysen odana git, kapıları kapat minderleri döv; aynanın önünde dur kendi görüntüne bağır ![]() Öfkeni birisinin üzerine kusarsan bir zincir oluşur, o senin üzerine daha çok öfke akıtacaktır; o da senin kadar bastırılmıştır ![]() Bir dahaki sefere öfke hisettiğinde git ve evin etrafında yedi kez koş ve bir ağacın altına otur, öfkenin nereye gittiğini izle ![]() Hissettiğin tüm duyguları yaşa, bu sensin ![]() ![]() osho ![]() |
![]() |
![]() |
|