![]() |
Gecenin Yüreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gecenin YüreğiGüldemir'den Av Hatıraları "Gecenin Yüreği" Gazeteci Ufuk Güldemir’in hayatta iken yazdığı, resimlerini çektiği ancak basımını yetiştiremediği av hatıraları kitabı GECENİN YÜREĞİ, ailesi tarafından hazırlanarak yayınlandı ![]() “Avlanmak için mi gitti, yoksa duygu dolu bu yazıları yazmak için mi, hala bilmiyorum” GECENİN YÜREĞİ, Güldemir’in, kanserle mücadele ettiği son bir yılda yayınlamak için büyük heyecan duyduğu eserlerinden biriydi ![]() Kardeşi Şafak Okaygün, Ufuk Güldemir’in bu kitabı, tedavi için gittiği Houston’da 2006 yazında yazmaya başladığını belirtiyor ![]() M ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gecenin Yüreği, işte o anlarda yazılmaya başlanan, o salonda aile ile paylaşılan bir eser ![]() Kardeşi Şafak Okaygün, o günleri şöyle anlatıyor: “ Aylar geçtikçe bir yandan eskiden yaptığı avları yazarken, bir yandan da Teksas, Alaska, Afrika avlarına gitti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Houston’a sık gidişlerimde, kaldığımız otelin lobisinde, MD Anderson’un bekleme salonlarında, bana teker teker yazılarını okumaya başladı ![]() ![]() GECENİN YÜREĞİ, Ufuk Güldemir’in mesleğinin yanısıra, hobisine de ne kadar tutkuyla bağlı olduğunu gösteriyor ![]() Avcılığa son derece mesafeli olan kitabın yayıncısı Bülent Özükan bu tutkuyu şöyle anlatıyor: “Av konusu bana oldukça uzak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yayıncı Bülent Özükan, bu tutkuyu kitaba yansıtabilmek için çok titiz çalıştı ![]() Ama bir şey daha yaptı; Kitabın sayfalarını çevirdikçe burnunuza gelecek olan çam kokularını serpti sayfalara ![]() ![]() Türkiye’de bir kitapta ilk kez uygulanan bu yöntemle okurlar çam kokuları içinde kitabın sayfaları arasında dolaşacaklar ![]() “GECENİN YÜREĞİ”, Ufuk Güldemir’in henüz son editoryal düzeltmelerini bitiremediği “Kanser Avı” yazısıyla başlıyor ![]() ![]() ![]() Av teması, aslında Ufuk Güldemir’in söylemek istediklerinin sadece dış çerçevesini oluşturuyor ![]() ![]() Duygu dolu yazılarını, gazeteciliğe “foto muhabiri” olarak başlayan Ufuk Güldemir’in fotoğrafları süslüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Benden daha iyi avcılar olduğunu biliyorum ![]() Benden çok daha iyi silah atanlar olduğunu da biliyorum ![]() Ama benden daha iyi fotoğraf çeken avcı var mı emin değilim ![]() Bu kitabı avlarımı değil, fotoğraflarımı paylaşmak için yazdım ![]() Av arkadaşlarıma yadigar kalsın istedim ![]() Son yıllardaki avlarının çoğuna eşlik eden, O’nun hayat ve avcılık arkadaşı Eşi Gaya Güldemir, bu fotoğrafları tek tek seçerek kitaba yerleştirdi ![]() BOYUT yayınlarınca satışa çıkarılan GECENİN YÜREĞİ, sınırlı sayıda basılarak kişiye özel sertifika ile Ufuk Güldemir’in yakınlarına, meslektaşlarına ve av arkadaşlarına hatıra olarak gönderildi ![]() |
![]() |
![]() |
|