Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cehennemin, dibine, gidecen, git, şimdi

Sen Şimdi Gidecen Ya Cehennemin Dibine Git!

Eski 07-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sen Şimdi Gidecen Ya Cehennemin Dibine Git!

'' Sevdin mi Mecnun gibi sevip düşme çöle
Sevdin mi Ferhat gibi sev hiç olmazsa;
Git dağ del, su getir köyüne de aşkın bir işe yarasın! ''

Olaylara bakış açısı, insana rahatsızlık vermeyen tatlılıktaki kendini beğenmişliği, okurla arasında kurduğu samimi bağ, okura seslenişindeki güldüren ince alaylarHerşeyiyle diğerlerinden farklı bir yol izleyen ve ' Ben bu kalın kitabı ne ara bitirdim ya?' diye sordurabilecek kadar sürükleyicilikte, basit kurulmuş cümlelerin ardından insanı kendi dünyasına götürüp sorular sordurabilecek, kimini kızdırabilecek , kimini de ' hakkaten doğru aslında ' dedirtebilecek , farklı yorumları ve yaklaşımlarıyla Erdal Demirkıran, ve okunmaya kesinlikle değer kitaplarından biri ' Sen şimdi gidecen ya cehennemin dibine git!' Kitabın isminden de anlaşılacağı üzere alışılmışın dışında bir anlatım Açıkçası ben çok beğendiğim kitaplardan biri olduğu için yere göğe sığdıramadım, e haliyle de eleştirinin ötesinde bir övgü makinesi haline geldimDaha fazla anlatmaya çalışmayayım bence siz okuyun ve kendiniz değerlendirin, benden tanıtması

Yazarın satır arası yorumlarından eklemek istedim bir kaç tane

* Aşk acısı çektiği için karşındakini suçlayan biriyle,
çimeni yeşile boyamaya çalışırken, üstü başı yeşil olduğu için boyaya kızan biri aynıdır

* İnsanın tüketemeyeceği tek şey, bilmedikleridir

* İnsan sadece kendisine aşıksa, onun aşkla çalışması, yaptığı işe tüm benliğini ve herşeyini katması demektir ki ortaya çıkacak sonucu sıradan kafalar hayal bile edemezler

_Yaz Aşkı, Tek Gecelik Aşk Falan Filan_

'Aşk' denilen kavramın ne kadar ucuzlatıldığını anla işte Yaz aşkı, pehlafa bak

-Yazın sevelim, kış gelince bakarızAma tatil kısa sürecek 15 gün sana aşık olmak istiyorum Saat de geç olmuş hadi uyuyalım aşkım

Bu psikolojiyle ya da bu hayallerle tatile gidenler var Böyle biri sence gördüğü insanları nasıl yargılar ve böyle biriyle birlikte olanın aşkı nasıl bir aşktır, aklı nasıl bir akıldır

İnsan düşünür: Neden kış aşkı yoktur_?
Yazar cevap verir: Kışın hava sıcaklığı dekolte giyinmeye izin vermez de o yüzden

Bu konuyla alakalı yüzlerce şarkı var Maalesef bu fikir bu şarkılarda körükleniyor Tatil beldelerinde müzik yaptıklarını iddia ederek sahneye çıkan sanat yiyicileri yaz boyunca bu fikre hizmet ediyor ' Eğlenmeyecekmiyiz yaa' diye düşünebilir insan Eüleneceksin tabiki ; ama her önüne gelenle düşüp kalkmayacaksın Ya da düşüp kalkıyorsan bunun adına aşk demeyeceksin

Dümenci Dümbük Hoca ve Müridi

Sordular Dümenci Dümbük hocaya;
- 16 yaşındayım, eskisi kadar zevk alamıyorum sevgilimle beraber olmaktanNe yapmalıyım?
Dümenci Dümbük şarlatanı;
-Bazen insan böyle şeyler yaşar yavrum Yakında geçer üzülme
diye başlayan bir cümleyle cevap verdi
- Oğlum sen git önce okulunu oku, büyük adam ol , derslerine sevdalanAyrıca 10 yasında mı basladın sevişmeye eşşolueşşek?
demiyor dümenini kırdığım

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com