Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
irrasyonel

İrrasyonel

Eski 07-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İrrasyonel

09032011
İrrasyonel

Asap bozacak kadar iyi!

Stuart Sutherland'in kült kitabı İrrasyonel, pek çok psikoloji deneyinden ve gündelik yaşamdan çoğu zaman insanı şaşkınlığa sürükleyecek örnekler sunarak, irrasyonelliğin (içimizdeki düşmanın) yaygınlığını ve olağanlığını gözler önüne seriyor

Yazar, bu kitabı son 30 yılda psikologlar tarafından yapılan araştırmalara borçlu olduğunu söylüyor Kitabı okudukça diyorsunuz ki, keşke yapılmasaydı bu araştırmalar ve biz hiç öğrenmeseydik ya da yorum bunlar deyip inanmama hakkımızı kullanabilseydik! Ama onlarca kez tekrarlanıp hep tutarlı sonuç veren (malesef!) Milgram Testi gibi çalışmalar yorum değil, gerçek Genevose Sendromu ile ilgili bölümü okurken "yok artık" deyip internetten kontrol ettim bir hata bulurum ümidiyle Sadece araştırmalar değil, gündelik hayattan (otomobil ya da şampuan alırken karar sürecimizden, işyerindeki ödül ceza sistemlerine, Pearl Harbor bombardımanından tıbbi verilerin yorumlanmasındaki hatalara) pek çok vaka ile örneklendiriyor insanların sandığımızın -ve umduğumuzun- aksine ne kadar sık mantıkdışı kararlar verebildiğini
Şunu net olarak söyleyebilirim, ben böyle bir şey okumadım Ki bu da çok sinir bozucu, zira kitap benden -türümden- bahsediyor Herhangi bir anda aynı ortamda bulunduğum insanların `'ının sırf beyaz önlüklü bir insan onlardan istiyor diye bana ölümcül düzeyde elektrik vermeye hazır olduğu türünden bir bilgi, insanın bir kitabı okuma ihtimaline bırakılacak şey değil pek! Arka kapakta yazmışlar, gerçekten de öyle; biri bunu daha önce anlatmalıydı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com