Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bakma, baktığın, beşergil, nurdan

Bana Baktığın Gibi Bakma / Nurdan Beşergil

Eski 07-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bana Baktığın Gibi Bakma / Nurdan Beşergil

Bana Baktığın Gibi Bakma
Yazar : Nurdan Beşergil

Edebiyat meraklılarının öykülerinden hatırlayacağı Nurdan Beşergil, yayımlanan ilk romanında sağlam Türkçesi, akıcı, inandırıcı kurgusuyla dikkat çekiyor

“Bir sudoku bulmacası, başlarken hakkında hiçbir şey bilinmeyen, ama aslında kendi sonunu içinde-üzerinde taşıyan yarı-kapalı bir sistemdi Yarı-kapalıydı, çünkü onu çözenin yöntemiyle varoluşunda bir farklılık oluşmuyordu ama, varoluş yönteminde, rakamların yazılış sırası ve saptanma şekilleri yüzünden mutlaka bir farklılık oluyordu Ve bir süredir, bu farklılık, o farkı yaratanlardan bazılarının ölümüne neden oluyordu; nedense bu farklılığın ölüme neden olmasını isteyen birileri vardı

Romanın anlatıcısı, sudoku uzmanı bir kadın Şehirde sudoku çözerken ölenlerin sayısı artınca polis onun bilgisine başvuruyor Bana Baktığın Gibi Bakma, okudukça insanı içine çeken, tertemiz bir Türkçeyle yazılmış, sürükleyici bir roman Okurun özellikle öyküleriyle hatırlayacağı Nurdan Beşergil'in yayımlanan ilk romanı Başka polisiyelerin tersine, Bana Baktığın Gibi Bakma, olayların çözümlenmesine değil aşka odaklanmış bir hikâye anlatıyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com