07-15-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elli Parça
Hemen her sabah beni görmekten sıkılmış olabilirdi Beni görmenin yanı sıra benim ısrarlarımdan da usanmış olabilirdi Ama ben ona hiçbir şey yapmasam bile,benim varlığımdan gene de rahatsızlık duyacaktı Çünkü benim varlığımda onu tehdit eden,ona kendi suçluluğunu anımsatan çok güçlü bir şey vardı Benim katilini arayan pervasızlığım,yol yordam bilmezliğim,-hadi korkusuzluğum da diyelim-,ona bir türlü gerçekleştiremediği düşlerini,işleyemediği cinayetleri anımsatıyordu Düşüne,ölüme ve babasına olan borcunu aklına getiren bir şeydim ben Kendi hesaplaşmasındaki tutukluğu anlatan bir tetiktim ben Yalnızca düşlerini,fantazilerini besleyen ama hiçbir zaman gerçeğe dönüşmeyen,dönüşmeyecek olan cinayet tasarılarının omuzlarına binmiş yükünü,ağırlığını duyuyordu beni gördükçe Onun için ben,pervasızca ortalıklarda dolaşan capcanlı bir vicdan azabıydım Bana baktıkça korkularını görüyordu Ona yaşayamadığı şetlerin varlığını sezdiriyordum Zaman zaman bundan tat aldığım bile söylenebilirdi
''Hamlet ile Hedda Gabler düşünsenize ölümün nasıl da güzel bir ikilisi bu
''Ama ne yazık ki ikimiz de yapayalnızdık Birbirimize yardım edemeyecek kadar yapayalnız O kadar çok kendimize itilmiştik ki 
''Ölüm bile bizi birleştirmiyordu ''
Murathan Mungan/Elli Parça
|
|
|