Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ağlıyorsun, elisabeth, miyiz, mutlu, selahattin, yusuf

Niçin Ağlıyorsun Elisabeth,Mutlu Değil Miyiz? - Selahattin Yusuf

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Niçin Ağlıyorsun Elisabeth,Mutlu Değil Miyiz? - Selahattin Yusuf





Niçin Ağlıyorsun Elisabeth Mutlu Değil miyiz?

(Friedrich nietzsche ile kızkardeşi elisabeth nietzsche arasında geçmiş bir diyalogdan kitaba bu isim seçilmiş)

Bu kitabında, yıllar boyunca yaptığı okumaları, sevdiği yazarların bazılarıyla kurduğu yakınlıkları anlatan Selahattin Yusuf, “… modernizmi hayatları pahasına terk etmiş veya hayatlarıyla terk etmek üzereyken yakaladığım o yazarları okumaya, onların yazdıklarını ve hayatlarını birer yas evrakı olarak didiklemeye götürdü” diyor “… yıllar geçtikçe, kağıtları karıştırmayı, arka cebimden ara sıra çıkarıp okumayı, yine yerli yerine yerleştirmeyi ve sonra yine çıkarıp okumayı alışkanlık haline getirdim” dediği ve yazarın okuma serüveni boyunca tuttuğu notlardan oluşuyor Ludwig Wittengenstein, Fyodor Mihail Dostoyevski, Friedrich Nietzsche, William Faulkner, Andrei Tarkovski, Goethe, Paul Klee, Oğuz Atay, Leonardo Da Vinci, Arthur Rimbaud, Herman Melville, Orhan Pamuk, JRR Tolkien, Oscar Wilde ve Emil Michel Cioran'dan yaptığı okumalar ve izlenimler üzerine tuttuğu notlardan oluşuyor

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.