|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| ateşin, aşık, için, meraklıları, tasavvuf, yakamadığı |
Tasavvuf Meraklıları İçin Ateşin Yakamadığı Aşık |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tasavvuf Meraklıları İçin Ateşin Yakamadığı Aşık![]() ATEŞİN YAKMADIĞI ÂŞIK KISSALARIN DİLİYLE İMAN Birbirinden çarpıcı kıssalar içeren bu kitap, okuru maneviyat ulularının irfan sofrasına çağırıyor Eserdeki kıssaların bir kısmı asr-ı saadetin benzersiz ikliminden kopup geliyor, bir kısmı sonraki çağların maneviyat önderlerinin hayatlarından yansıyor Her biri insan-ı kâmil olmaya giden yola ışık düşürüyor Bu tür kıssaları okumak niçin önemlidir? Dilerseniz bu sorunun cevabını sufi büyüklerinden alalım; Büyüklerden Cüneyd-i Bağdâdî'ye (k s), Allah dostlarının hayat hikayelerini dinlemenin faydası sorulduğunda, büyük arif şöyle cevap verir: "Allah dostlarının sözleri ve güzel halleri, birer manevî askerdir Allah onlarla zayıf kalpleri kuvvetlendirir, maneviyatı bozuk olanları düzeltir Mümin, onlarla destek bulur, yenilenir, kendine gelir " Yine Abdurrahman-ı Câmî (k s) de aynı konuda şöyle söyler: "Onları tanıyan kimse, onlar gibi olmadığını anlar, kendi kusurlarını görür Böylece nefsini beğenme, boş davalara girme, temenni ile oyalanma ve insanlara gösteriş yapma gibi hastalıklardan kurtulur " Dr Dilaver Selvi bu çalışmasında, her bir kıssanın kaynağını göstermekle kalmıyor ayn zamanda kıssaların içerdikleri derslere ve ibretlere de işaret ediyor Sayfa 260 sayfa Kapak Karton Kapak Boyut 13,5x21 cm ISBN 9944-70-064-9 BİLGİ: Bu sayfa kitabın sadece içindeki konuların neler olduğu hakkında bilgi sahibi olmanız için kitabın içindekiler kısmından türetilmiştir ATEŞİN YAKMADIĞI ÂŞIK İÇİNDEKİLER Önsöz Giriş: Kıssaların Dili Din Öğretmeye Gelene Misafir Kaptansız Gemi Olur mu? Demek Bin Bir Tane Şüphesi Varmış Ya Varsa! Varsa Göster Allah Nasıl Görülür? Rabbimin Arşını Görüyorum Peki, Allah Nerede? Onsuz Yer Bulamadım Ömer Görmüyorsa Allah Görüyor ya! Ebedî Yolculukta En Güzel Azık Allah Kulundan ne Zaman Razı Olur? Senden Utandım yâ Râb Çobandaki Feraset ve Marifet O Seni Görüyorsa! Bir Kere Allah de Canımı Al Küfür Ateşinin Yakamadığı Gül: Hz Âsiye (rah) İman Şehidinin Hoş Kokusu Allah Uyur mu? Ölürken Dili Tutuldu Bin Canını Versen Rabbime İsyan Etmem Seni Böyle Tanımamıştım Eğer O’nu Tanısaydın Zerre Zayi Olmaz Yeter ki İstemesini Bil Önce O Sever Çürümüş Kemikler Nasıl Dirilecek? O Ne Güzel Bir Dost Allah Kulunu Nasıl Zikreder? Candan Kıymetli Dost Allah İçin İş Yapmak Rızık Akla Değil Allah’a Bağlıdır Herkes Sevdiğiyle Beraber Olur Ona (s a v) Hürmetin Hediyesi Ona (s a v) Hürmetsizliğin Cezası Peygamberlerin (a s) Eşiğini Öptüğü Sultan Kararmış Yüzü Ağartan Nurlu El ![]() ![]() Kaderden Kadere Kaçıyorum Bunun Neresi Cennet? Kâinatın Yaratılmasına Sebep Seninle Her Musibet Hafif Gelir Sahibi Emanetini Aldı Kundakta Konuşan Çocuklar İyiliğin Sonu İyiliktir Sakın Gönül Kâbesini Yıkma Cinlerden Korunma Yolu Allah Kulu ile Olunca Rızkın Kaynağı Asıl Bayram Yaşı Küçük İşi Büyük Veli Kur’an’da Hüküm Nasıl Aranır? Cennete Zahmetsiz Girilmez Nankörlüğün Sonu Ecel Gelince Bütün Hayırlar O’ndan Ücret İçin Kulluk Etmem Göğün Kapılarını Açma Yolu Yüce Allah Bildirince Bakar da Göremez Belge Getir! Allah ile Zenginlik O Dostunu Zayi Etmez Ateşin Yakmadığı Âşık Allah İçin Sevmek Böyle Olur Kabirdeki Kardeşlere Yardım Senin Rabbin Ne Güzel Bir Rab Nefsin Derdi Ne Zaman Derman Bulur? Dört Dirheme Dört Duâ Belinde Zünnar Olmadığına Şükret O (c c) İsyan Edene Böyle İyilik Yaparsa! Ümmet İçin Ateşe Girmeye Razıyım Otuz Yıl İstiğfar Ettiren Bir Söz Cehennemlik Göz Kör Olsun Daha İyi! Şeytan Allah’la Aldatmasın Cennet Nasıl Bulunur? Can Fedâ Edilecek Dost Ekmek İstedin Afiyet İstemedin Nefisle Savaş Mecûsinin Cevabı Bir Anda Üç Bayram Sonuç Kaynaklar 265 |
|
|
|