Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
birahanesi, düğün

Düğün Birahanesi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düğün Birahanesi



Düğün Birahanesi
Yazar : Behçet Çelik

“Denize kaçmıştım O kocaman suya sığınmıştım Gecenin bir vakti Kıyı tehlikeliydi, başka zaman olsa dünyada inmezdim bir başıma Denizse güvenliydi o gece Ardımdan gelir sanmıştım En azından korumak ister, demiştim Ona bağırmış, kapıyı çarpıp çıkmış da olsam Denizin beni koruyacağını anlayana kadar içim içimi yemişti Birileri gelecek, beni görecek diye değil, gelmezse diye ‘Gelmedi işte,' demiştim, ‘gecenin bir vakti nereye gittiğimi merak bile etmedi'”

Düğün Birahanesi, öyküleriyle Behçet Çelik'i yakından tanımak isteyenler için biçilmiş kaftan Bu kitapta yer alan on üç öykü, yaşantılarını ele vermeyen, ama okuru kendi serüvenlerine ortak olmaya çağıran kişilerle dolu Çelik, öykülerin ayrıntılarını ustaca dokuyor; bu nedenle birbirine benzermiş gibi görünen mekânlar, kişiler, metinleri zenginleştiriyor Düğün Birahanesi, Behçet Çelik'in sürprizlerle dolu dünyasının kapılarını açıyor

“Behçet Çelik'in öykülerindeki sesin demokratikliği, öykü türünün geneldeki yapısına uyuyor Öykünün yaşamın bütününü kucaklamak, her şeyi kapsamak gibi bir savı yok Anlattıkları daha küçük ölçekte, daha minimal, daha yalın
Mehmet Serdar, Adam Öykü, Kasım-Aralık 2004

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.