Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eduardo, galeano, kelimeler, yürüyen

Yürüyen Kelimeler / Eduardo Galeano

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kalmak istemeyen kelimelerin toplandığı bir yer olabilir mi?
Bir kayıp kelimeler krallığı?
Senden kaçan kelimeler, seni nerede bekler?

Cümleyi oluşturan kelimeler kim olduğumuzu ve ne istediğimizi anlatırlar Ne istediğimizi küçük yaşlarda, kim olduğumuzuysa ilerleyen yaşlarda ölümün varlığını düşündüğümüzde sorgularız Bazı kelimelerin eş anlamlıları olabileceği gibi bazılarının birden fazla aynı anlamı da olabilir Tıpkı Guarani dilinde olduğu gibi; "kelime"nin bir diğer anlamı "ruh"tur Bu da ağızdan çıkan her kelimenin bir ruhu olması gerektiğini gösterir Ruhu yoksa söylenen kelimelerin, o kişi ya yalan söylüyor ya da boş konuşarak ruhuna ihanet ediyordur Hikâye anlatmakta usta olanlar bilirler ki konuştukları dile ait sözcükler o toplumun ve kişilerin hayatını oluşturur Kelimeler toplumu oluşturur, kişilik yaratırlar Tarih yazarlar, efsaneler anlatırlar Kahramanları anlatır kelimeler Olmasalardı nasıl bilebilirdik sonsuz hayatların, görkemli diyarların ve parıldayan elmasların da bir gün ışıklarını yitirdiklerini

"Ben sunuyorum, gerçekleştirecek olan sizsiniz Sizden Başmelek'in geldiği gece yağan yağmuru betimlemenizi istemiyorum Sizden beni ıslatmanızı istiyorum Yaşanılanı yazmak çok da zevkli değildir ayrıca Meydan okuyan yazdığını yaşamaktır, ki bu yaşta bunu öğrenmiş olmanız lazım"

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-16-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Kelimeden öncede yalnızlık vardıVe kelimeden sonrada var olmaya devam etti yalnızlıkKelimenin bittiği yerde başladı ; Kelime söylenemeden önce başladıKelimeler, yalnızlığı unutturdu ve yalnızlık, kelimeyle birlikte yaşadı insanın içindeKelimeler, yalnızlığı anlattı ve yalnızlığın içinde eriyip kaybolduYalnız kelimeler acıyı dindirdi ve kelimeler insanın aklına geldikçe ; Yalnızlık büyüdü, dayanılmaz oldu! Oğuz Atay
bu kelimeleri anımsattı nedense
okunmaya değer bir kitaba benziyor
teşekkürler lua

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com