![]() |
Hüseyin Rahmi Gürpınar - Ben Deli Miyim?.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hüseyin Rahmi Gürpınar - Ben Deli Miyim?..Hüseyin Rahmi Gürpınar - Ben Deli miyim? ![]() Yazar : Hüseyin Rahmi Gürpınar Yayın Evi: Everest Yayınları Sayfa Sayısı: 378 Basım Tarihi: Temmuz 2011 Şadan ve Kalender Nuri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İstanbul'u ve İstanbul yaşantısını bu iki genç üzerinden anlatıyor ![]() Ama bu gençler "deli" ![]() ![]() ![]() de öyle-, çünkü toplumsal kuralları, genel ahlakı, yozlaşmış sosyal ilişkileri "delicesine" sorguluyorlar ![]() hareketli, yadırgatıcı serüveni tuhaf bir cinayetle sonlanıyor ![]() Hüseyin Rahmi bu romanın tefrikası sırasında "adaba muhalif neşriyat" yaptığı iddiasıyla mahkemeye çıkarılıyor ![]() yayımlanan mahkeme ile ilgili haberler de fotoğrafları ve karikatürleriyle beraber bu baskıda yer alıyor ![]() söyledikleri çarpıcı: "Bugün kirli bir top gibi mahkeme parkelerine fırlatılmak istenilen bu isim, bu ana kadar memleketin hiçbir mülevves meselesine karışmamıştır ![]() felsefeyi etrafına saçan bir mürebbi, birden bire adaba mugayir bir tavır alarak halka edepsizlik telkinine nasıl kalkışır!" alıntı |
![]() |
![]() |
|