Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ahmet, altan, aşk, günlerinde, isyan

İsyan Günlerinde Aşk - Ahmet Altan...

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İsyan Günlerinde Aşk - Ahmet Altan...

İsyan Günlerinde Aşk - Ahmet Altan

AHMET ALTAN

Kitapları: Tehlikeli Masallar (2001), Kılıç Yarası Gibi (2001), İsyan Günlerinde Aşk (2001) Karanlıkta Sabah Kuşları (Deneme,2001), Geceyarısı Şarkıları (Deneme,2001)
Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezinde Olan Kitaplar

Yazarın tüm kitapları Lise Kütüphanesindedir
Yazarın Tanıtacağımız Kitabı: İsyan Günlerinde Aşk

Yazar romanı hakkında şunları anlatmaktadır
“roman, tarihin belli bir döneminde yaşayan insanları anlatıyor Ben bu romana ‘tarih romanı’
dememYazdıklarımın tarih romanı olabilmesi için, o dönemde yaşayan ya da kurgulanan insan psikolojilerinden çok tarihi gerçekleri anlatması gerekirDaha doğrusu edebiyat yapmaktan çok, tarihi hareketleri, eylemleri anlatmalıdırAma romanda tarih yalnızca dekordur
Yarattığım karakterlerin duygularını nasıl anlattığıma bakarımBenim yaratıcılığım buradadır; kahraramanlarımın duygularını, duygu katmanlarını, duygusal sıkıntılarını ve duygusal derinliklerini anlatırımOkuyucular, onların bu duygularını hissedebiliyorlar mı? Kendi duygu dünyalarında bunların karşılığını bulabiliyorlar mı? Romanda anlatılanlar tüm bunları yapabiliyorsa, bu iyi edebiyattır diye düşünüyorum

İnsan ilişkilerinin en kuvvetli olduğu ve duyguların kesin hatlarla ortaya çıktığı zamanlar, aşk dilimleridirAma yalnızca aşklar yok romanda, ilişkiler de varİnsan ilişkileri hepimizin ilgisini çekmez mi? Benim çok ilgimi çekiyor; insanlar birbirleriyle nasıl ilişkiler kuruyorlar? İlişkiler sırasında hangi duyguları taşıyorlar? Bu dyguların ne kadarı gerçek? Kendi gerçekliklerinin ne kadarının farkındalar ve ne kadarını sorguluyorlar? Tüm bu soruların cevapları ilgimi çekiyor

Felsefe, edebiyat, diğer idelojiler ve bilimler hep aynı sorunun cevabını arar; Hayat nedir? İnsanlar bu sorunu cevabını bulabilmiş değillerBulabileceklerini de sanmıyorumÇünkü buldukları anda hayat sona ererHayat ancak kendi sıır ile devam eden bir vaka ya da olgu

Hepimizin hayatı birbirine değiyorBirini kurcaladığımız zaman, zincirin diğer halkaları da kıpırdıyorSanki bütün insanlar birbirlerine değiyorlarmış gibiHerkesin hayatının, diğer insanların hayatını etkilemesi de ilgimi çekiyor

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com