Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
annemi, düşlerken, edebiyat, tim

Annemi Düşlerken (Edebiyat Tim )

Eski 07-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Romanda bir evlat olarak Sevda, annesinin ölümünden kendisini sorumlu tutar Bu yüzden suçluluk duygusunun getirdiği vicdan azabından kurtulamamaktadır Geçirdiği depresyonlar sonucu, kendisiyle iç hesaplaşmaya girmiştir Böyle günlerden birinde ansızın annesinin ruhuyla karşılaşır Annesinin ruhuyla karşılaştıktan sonra, hayatında bazı değişiklikler olmaya başlar Bu değişiklikler sayesinde sevgi, hoşgörü, tevazu gibi çeşitli kavramların sözsüz değerini öğrenir

Bugün 'Anneler Günü'ydü Sabah kalkar kalkmaz, annemin ruhu için dua ettim Sonra da kendi annemin ve dua edip hatırlayacak kimsesi kalmamış, bu dünyadan göçmüş, tüm annelerin ruhuna bu duayı hediye ettim Bütün annelerin benim kadar şanslı olmaları için Tanrıya dua ediyorum Bugün bazı annelerin yalnız başlarına, terk edilmiş olduklarını düşündükçe çok üzülüyorum Aslında sadece anneler gününde değil, her zaman ve özellikle de huzur evlerindeki kimsesiz annelerimizi ziyaret edip, hatırlamamız gerekir Bir anne için en acı şey unutulmaktır

Yazar, bu eserinde insanın varoluşunun, evrende sonsuz bir yalnızlık ve hiçlik değil, aksine aşkla ışıldayan dev bir sevgi yumağı olduğunu ve özellikle anne sevgisiyle, tüm kainatta insanlık ve varoluşun özünün ebedi ışığa yani Yaratan'a doğru aşama aşama aydınlandığını anlatıyor 'ANNEMİ DÜŞLERKEN' de yazar, anne sevgisi ve yeryüzündeki insanlara, hayvanlara, canlı cansız tüm varlıklara sevgiyle, merhametle ve hoşgörüyle yaklaşılması gerektiğini vurgularken, karanlıktan uzaklaşmak, hayatı bütünüyle ve doya doya yaşayabilmek için kıskançlık, kin, intikam gibi duygulardan ruhumuzu arındırarak, bizi sevgiyle hoşgörüye, tevazuya ve toplum içinde birbirimizi saymaya davet ediyor

Antoloji

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com