Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aydemir, türk, zabitiiyim or mustafa

Ben Bir Türk Zabitiiyim/Mustafa Aydemir -

Eski 07-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ben Bir Türk Zabitiiyim/Mustafa Aydemir -

Ben Bir Türk Zabitiiyim/Mustafa Aydemir - Denizler Kitabevi

Ben Bir Türk Zabitiiyim

Mustafa Aydemir - Denizler Kitabevi

Mustafa Aydemir 1995 yılında Paris II adlı kruvazör batığına dalış yapar Bu geminin hikâyesini araştırmaya başladığında ise Fransızların bile kahramanlığını kabul ettiği bir şahısla karşılaşır: Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul… Birinci Dünya Savaşı’nda İngilizlerin dev uçak gemisi Ben My Chree’yi Meis adası civarında sulara gömen, bir diğerini de saf dışı bırakan bu topçu zabiti Ege Denizi’ni istilacılara dar eder Ancak, bir Türk Zabiti’nin nasıl olduğunu, hangi değerlerle donanmış olduğunu düşmanına bile kabul ettirir Yaralı düşman askerlerini tedavi ettirmesinden başka, “zaferden doğan neşemizi, yaralı düşman askerlerinin acısının hürmetine belli etmedik” diyebilecek kadar gönlü geniş, düşmanına bile saygılı, Türk’ün üstün insanlık değerlerini taşıyan bir subaydır Mustafa Ertuğrul… Anılarını yazar ama yayınlanamaz, ta ki Mustafa Aydemir bu kişinin anıları ve etkileri konusunu inceleyinceye kadar Kitap, belgeler, fotoğraflar ve anılar dışında tarihi bilgileri de sunan tam anlamıyla bir belgesel çalışma Bu belgesel çalışma, sadece içeriğinin dolgunluğu ve dramatik unsurlarıyla değil, yalnız yaşanan muharebelere dayansa bile Batı dünyasının elinde olsa yüzlerce film yapabilirlerdi

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com