Çanakkale Geçilmez / Bir Destanın Öyküsü - Recep Şükrü Apuhan.. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çanakkale Geçilmez / Bir Destanın Öyküsü - Recep Şükrü Apuhan..Çanakkale Geçilmez / Bir Destanın Öyküsü - Recep Şükrü Apuhan Çanakkale Geçilmez / Bir Destanın Öyküsü - Recep Şükrü Apuhan Recep Şükrü Apuhan Timaş Yayınları KİTAP HAKKINDA : ÇANAKKALE'DE BİR HİLAL UĞRUNA BATAN GÜNEŞLERİN, 'OLMAK YA DA OLMAMAK' ARASINDA GİDİP GELEN BİR MİLLETİN TEK TEK KAYNAKLAR ARAŞTIRILARAK YAZILAN DESTANSI ÖYKÜSÜ Harita ve fotoğraflarla desteklenen Çanakale Geçilmez, titiz bir çalışmanın ürünü Kitapta, 'Bu vatan ya senindir ya da hiç kimsenin! ' şiarıyla kazanılan Çanakkale Savaşı'nın sebepleri, sonuçları, düşman kuvvetlerin sahip olduğu muazzam silah gücü, savaşta yaşanan duygulu anlar, Anadolu insanının cesareti, fedakârlığı, vatan sevgisi ve sabrı tüm canlılığı ile satırlara yansıtılıyor Çanakale Geçilmez, I Dünya Savaşı'nda Çanakkale Cephesinin açılma sebepleri ve bu cephenin önemiyle başlıyor Sonra,18 Mart 1915 deniz zaferine ulaşan yol ve o büyük günün ayrıntıları tüm canlılığıyla anlatılıyor Ardından,25 Nisan 1915 günü başlayan kara savaşı, tüm ayrıntıları ve isimsiz kahramanların öyküleriyle ele alınıyor Var Olma Mücadelesini Yansıtan Birkaç Satır Çanakale Geçilmez, arkadaşı Emin'e 'Yaz gelecek, kış gelecek, yağmur yağacak, çiçekler açacak, ot bitecek, çalı bitecek üstümüzde Her gün biraz daha toprağa karışacağız Nasıl dövüştüğümüzü anlat, anlat atanın, obanın başını eğdirmediğimizi' diyen isimsiz kahramanların, ölüme gidilen, ölümden dönülen yerler olan siperlerin öyküsü Çanakale Geçilmez, 'Çekiyorum tetiği ![]() ![]() Çekiyorum Çekiyorum Tüfek patlamıyor, ateş etmiyor ![]() ![]() Tüfek bozuldu herhalde dedim, bak hele dedim yanımdaki arkadaşıma, benim tüfek bozulmuş Bir baktı benden yana Senin parmak gitmiş dedi' diyerek yaptığı o büyük fedakarlığı, mahcup bir şekilde anlatan Ezineli Halil'in öyküsü ![]() YAZAR HAKKINDA : 1958 Şanlıurfa Akçatepe doğumlu olan yazar, ilk ve orta eğitimini İstanbul, Ankara, istanbul gibi değişik okullarda okudu Liseyi Çanakkale'de bitiren Apuhan, Yüksek okul'u İstanbul'da okudu Gazete ve dergilerde yazı işlerinde çalıştı,yayın müdürlüğü yaptı Çeşitli eserler verdi İnsan ve hayat ilişkisinde, insanın sorumluluğunu vurgulayan eserleri ilgi gördü Kendi kültür ve medeniyet dünyamızdan oluşturduğu zeminde, everensel örnekleri de ihmal etmeden hayat, güçlü bir katkıda bulunabilmenin yollarını gösterdi Eğitimci kimliği ile araştırmacı yazar, güzel eserlerini yazmaya devam etmektedir Konferanslar ve seminerler vermektedir Halen bir kamu kuruluşunda görevli olan Apuhan, evli ve iki çocuk babasıdır alıntı Çanakkale deyince durup düşünmek gerek Bir değil bin defa Bu topraklar için gözünü kırpmadan kendini feda eden o güzel insanların yaptıklarını yanlızca okumak değil anlamak gerek ve o şuura erişmek Allah onlardan razı olsun Bugün burada rahatça yazıyorsak o şehitlerimiz sayesinde![]() ![]() ![]() |
|
|
|