Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dönemecivs, naıpaul, nehrin

Nehrin Dönemeci-V.S. Naıpaul...

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nehrin Dönemeci-V.S. Naıpaul...

Nehrin Dönemeci-VS Naıpaul

VS NAIPAUL
Merkez Kitaplar yay

Afrika, sömürgecilik dönemi sonrası, bağımsızlık günleri
Salim, Doğu Afrikalı, Hint kökenli bir aileden gelmektedir Kendi işini kurmak üzere kıtanın içine, nehrin dönemecindeki küçük bir kasabaya yerleşir ve bir dükkân alıp ticaret yapmaya başlar Bu yeni yaşam alanında Salim, Afrika'nın, bağımsızlıktan itibaren maruz kaldığı kaos ortamına, şiddetli değişimlere, kabile çatışmalarına, cehalete, yalnızlığa, yoksulluğa ve yalancı modernleşme çabalarına tanık olur Afrika odaklı, politik ve toplumsal bir roman olan Nehrin Dönemeci, Naipaul'un ince ayrıntılarla bezenmiş güçlü yaratım gücünün başarılı bir örneğidir Nehrin Dönemeci, Naipaul'un en başarılı romanı ve sanıyorum onun Joseph Conradın mirasçıcı olarak nitelendirilmesinin de asli nedeni A Ömer Türkeş

VS NAIPAUL
Merkez Kitaplar yay
Afrika, sömürgecilik dönemi sonrası, bağımsızlık günleri
Salim, Doğu Afrikalı, Hint kökenli bir aileden gelmektedir Kendi işini kurmak üzere kıtanın içine, nehrin dönemecindeki küçük bir kasabaya yerleşir ve bir dükkân alıp ticaret yapmaya başlar Bu yeni yaşam alanında Salim, Afrika'nın, bağımsızlıktan itibaren maruz kaldığı kaos ortamına, şiddetli değişimlere, kabile çatışmalarına, cehalete, yalnızlığa, yoksulluğa ve yalancı modernleşme çabalarına tanık olur Afrika odaklı, politik ve toplumsal bir roman olan Nehrin Dönemeci, Naipaul'un ince ayrıntılarla bezenmiş güçlü yaratım gücünün başarılı bir örneğidir
Nehrin Dönemeci, Naipaul'un en başarılı romanı ve sanıyorum onun Joseph Conradın mirasçıcı olarak nitelendirilmesinin de asli nedeni

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com