07-16-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekipsiz Asi / Robert Rodriguez..
Ekipsiz Asi / Robert Rodriguez
Ekipsiz Asi / Robert Rodriguez

Robert Rodriguez
KAKNÜS YAYINLARI
23 yaşında bir Film Yönetmeni $7000'la Hollywood'u nasıl fethetti?
El Mariachi, Desperado, Dusk Till Dawn, Four Rooms ve Spying Kids'in yönetmeni
Kimse, sinema dünyasına, El Mariachi'nin yönetmeni Robert Rodriguez kadar hızlı girmemiştir herhalde  Nasıl oldu da, Teksas'lı, 23 yaşındaki bu genç; parasız, pulsuz, ekipsiz, tek başına, hastahane deneylerinden kazandığı parayla $7000'a bir film yaptı? Robert Rodriguez, Hollwood'un sinema dünyasına yaptığı hızlı dalışın hikayesini, eğlenceli bir tarzla kaleme aldığı bu günlükle herkese anlatıyor Ekipsiz, tek başına düşük bütçeli bir film yapmanın sır ve tekniklerini "on dakikalık film okulu" bölümünde okuyucularla paylaşan Rodriguez, bu kitabıyla nice film okuluna taş çıkartıyor
Ekipsiz Asi; beyaz perdede anlatacığı hikayeleri olan ve parasızlıktan bıkmış film sevdalılarının elinden düşürmeyecekleri bir kitap
Çeviren: Aybars Bora Kahyaoğlu
Yayın Yılı: 2001
Orjinal Adı: Rebel Without a Crew
199 sayfa
3 Hm
13,5x21 cm
Karton Kapak
ISBN:9756963484
Dili: TÜRKÇE
Yorumum: Bu kitabı aldığım zaman Robert Rodriguez'in El mariachi filmini henüz izlememiştim fakat diğer filmlerinin neredeyse hepsini izlemiştim Bu yönetmenin filmlerine hayrandım ve büyük bir zevkle izliyordum El Mariachi adlı aksiyon filmini 7000 dolara çektiğini biliyordum fakat nasıl çektiği hakkında herhangi bir fikrim yoktu Hangi şartlar altında çektiği sanki fazla da umurumda değildi Bu kitabı yönetmene olan büyük saygı ve sevgimden almıştım Lakin kitabı okumaya başladığımda tamamen bir film nasıl 7000 dolara çekilir tarzı bir kitap okuduğumu gördüm ve okudukça elimden bırakamdım İnanılmaz bir kitap Azmin zaferini ve yokluklardan her zaman bir şeyler çıkabileceğini sçyleyen bir kitap ile karşı karşıya olduğumu gördüm Bu kitabı gerçekten okumanızı tavsiye ederim Bu arada kitap biter bitmez de El mariachiyi izledim ve 7000 dolara gerçekten de film yapılabileceğini kitabın da yardımıyla anladım Hem de aksiyon filmi
alıntı
|
|
|