Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
forest, philippe, sarinagara

Sarinagara / Philippe Forest..

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sarinagara / Philippe Forest..

Sarinagara / Philippe Forest

SARİNAGARA
Philippe Forest

“Japonya konusunda daima yanılgıya düşeriz; aydınlatılması gereken bir Japon sırrı olduğu için değil, böyle bir sır kesinlikle var olmadığı için düşülür yanılgıya

Fransız yazar Philippe Forest üç Japon sanatçının hikâyesini anlatıyor Ama ‘Sarinagara’ biyografik bir anlatıdan çok, şiirsel bir üslupla kaleme alınmış sorgulayıcı ve zengin bir edebi metin

Üç önemli Japon sanatçı bağlamında Japon şiirinin, romanının tarihini, Japonya’da fotoğrafçılığın doğuşunu, Nagasaki’yi, Kobe depremini anlatırken, yazar Japonya’yı bir başka gözle görmemizi sağlıyor ve hayata dair sorularla karşı karşıya bırakıyor okuru

“Hayatta kalmak, bir imtihan ve muammadır

Şair Kobayaşi İssa’nın Hikâyesi
“hayat kısa, arzu sonsuzdur”
Yazmak, gecenin içinde hiç kimseye bir işaret bırakma tarzıdır sadece, İssa bunu bilir:
güneş batarken -bir duvarın üzerine senin için yazıyorum-
ben buradaydım

Romancı Natsume Soseki’nin Hikâyesi
“Tertemiz bir gömleği lekeleyen mürekkep damlasıydım
İlk kez, Asyalı bir yazar bakışını Avrupa’ya çevirir ve kendisiyle birlikte modern dünyanın da adım atmakta olduğu bu başıboş çağı irdeler
“Dünyada hiçbir şey düzelmiyor sanki! Bir kez başımıza gelen, bir daha yakamızı bırakmıyor Her seferinde şekli değişiyor sadece ve hiç kimse bunun farkına varmıyor, ne biz ne de başkaları

Fotoğrafçı Yosuke Yamahata’nın Hikâyesi
“Görüntüler nereden gelir?”
Hiçliğin uzun gecesi ezelden beri insanların üzerine uzanmıştır ve karanlık, bazı yerlere özellikle büyük bir ağırlıkla çöker Hiroşima ile Nagasaki’de de böyle olmuştur Yosuke Yamahata’nın fotoğrafları böyle bir gecenin meyveleridir; () ölüm çevresindeki her şeyi talan ettiğinde bile hayatın var olduğunu hatırlatan uysal şekiller, kaçak hayaletlerdir onlar

Sarinagara
Kanat Kitap, 256 sayfa
Çeviren: Hakan Tansel
alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com