![]() |
Sarinagara / Philippe Forest.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarinagara / Philippe Forest..Sarinagara / Philippe Forest ![]() SARİNAGARA Philippe Forest “Japonya konusunda daima yanılgıya düşeriz; aydınlatılması gereken bir Japon sırrı olduğu için değil, böyle bir sır kesinlikle var olmadığı için düşülür yanılgıya ![]() Fransız yazar Philippe Forest üç Japon sanatçının hikâyesini anlatıyor ![]() ![]() Üç önemli Japon sanatçı bağlamında Japon şiirinin, romanının tarihini, Japonya’da fotoğrafçılığın doğuşunu, Nagasaki’yi, Kobe depremini anlatırken, yazar Japonya’yı bir başka gözle görmemizi sağlıyor ve hayata dair sorularla karşı karşıya bırakıyor okuru ![]() “Hayatta kalmak, bir imtihan ve muammadır ![]() Şair Kobayaşi İssa’nın Hikâyesi “hayat kısa, arzu sonsuzdur” Yazmak, gecenin içinde hiç kimseye bir işaret bırakma tarzıdır sadece, İssa bunu bilir: güneş batarken -bir duvarın üzerine senin için yazıyorum- ben buradaydım Romancı Natsume Soseki’nin Hikâyesi “Tertemiz bir gömleği lekeleyen mürekkep damlasıydım ![]() İlk kez, Asyalı bir yazar bakışını Avrupa’ya çevirir ve kendisiyle birlikte modern dünyanın da adım atmakta olduğu bu başıboş çağı irdeler ![]() “Dünyada hiçbir şey düzelmiyor sanki! Bir kez başımıza gelen, bir daha yakamızı bırakmıyor ![]() ![]() Fotoğrafçı Yosuke Yamahata’nın Hikâyesi “Görüntüler nereden gelir?” Hiçliğin uzun gecesi ezelden beri insanların üzerine uzanmıştır ve karanlık, bazı yerlere özellikle büyük bir ağırlıkla çöker ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sarinagara Kanat Kitap, 256 sayfa Çeviren: Hakan Tansel alıntı |
![]() |
![]() |
|