Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arasında, aşk, cami, iki, mürvet, sarıyıldız

İki Cami Arasında Aşk &Amp; Mürvet Sarıyıldız

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İki Cami Arasında Aşk &Amp; Mürvet Sarıyıldız



İki Cami Arasında Aşk & Mürvet Sarıyıldız

İki Cami Arasında Aşk & Mürvet Sarıyıldız


18 Yaşında kendi arzusu ile devşirilip payitahta getirilen Sinan, Karaboğdan Seferi sırasında gördüğü Mihrimah Sultan'a aşık olur Bu aşk, Sinan'a önce Prut Nehrini on üç günde geçilecek köprüyü yaptırır Payitahta dönüşte Mihrimah Sultan'ın evlendirilmesine karar verilir Sinan ve Rüstem Paşa aday olur Hürrem Sultan, siyasi nedenlerle kızı Mihrimah'ı Rüstem Paşa ile evlendirir Elli yaşında ve evli olan Sinan, bu evlilik üzerine kendini sanatına verir Sarayın baş mimarı olur Aşkını payitahtta yaptığı hanlar, hamamlar ve camilere yansıtır Özellikle de aşkını Edirnekapı ve Üsküdar'da yaptığı iki cami arasına gizler Dünyaca ünlü mimar, Mimar Sinan'ın ve büyük aşkı Mihrimah Sultan'ı anlatan sürükleyici bir roman

_____alıntı_____________

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.