![]() |
Alo Türkçe Nerdesin? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alo Türkçe Nerdesin?Alo Türkçe Nerdesin? ![]() Hakkı Devrim ve Okan Bayülgen'in takdim yazılarıyla dilimize ayna tutan müthiş bir eleştiri kitabı ![]() İşte kitabın içinden bazı başlıklar: * 'Turkcheyi Türkçe Konuşarak mı Saklasak, Türkçeyi Turkche Konusharock mı Yasuck'la Suck? ' * 'Seny Sevyyorum Türkçe! ' * 'CHATer CHATer Konuş Türkiye, Kapak Olsun AB'ye! ' * 'Batı Durmadan 'Yol Alıyor' Biz Daha 'Yol Arıyoruz' * 'Youfka Yürekli, Diğerkam Türkler! ' * 'I'm The Best, Alayına Rest! ' Günlük konuşmalarda, televizyon, radyo, gazete ve dergilerde, işyeri ve alışveriş merkezi isimlerinde kullanılan dili gördüğümde çoğunlukla şu cümleler çıkıyor ağzımdan: 'Allah Allah, neler oluyor bu ülkede? ' 'Bu da nereden çıktı şimdi? ' 'Neresi burası? ! ' Aşağıdaki sözleri duyunca nasıl çıkmasın ki? 'Link'i tıkla, download yap bana mail at! ' 'Tamam, ben hemen o e-maili reply ederim ![]() 'Benim için bir favor yapar mısın? ' 'Süper lig, bugün yapılacak maçla start alacak ![]() 'Wow, çok fit görünüyorsun! ' 'Off the record konuşuyorum, söylediklerimiz aramızda kalacak ![]() ![]() ![]() 'Şu enerji drinklerden varsa alalım bir tane, yoksa ice tea de olur ![]() Hangi dili konuşuyoruz biz? Türkçe mi, Türkilizce diye ucube bir dil mi? Bu durum Karşısında sormadan edemiyorum: 'Alo Türkçe Neredesin? ' Kemal Atalay radyocu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kemal Atalay, eline sağlık! -Hakkı Devrim- Bizler birbirimize 'aslında' ne demek istediğimizi anlatıncaya kadar daha kaç yüzyıl geçecek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu kitap bu yüzden önemli! -Okan Bayülgen- Babıali Kültür Yayıncılık 192 sayfa alıntı |
![]() |
![]() |
|