Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Tıp / Biyoloji / Farmakoloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hakkında, rektoskopi

Rektoskopi Nedir Rektoskopi Hakkında

Eski 07-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Rektoskopi Nedir Rektoskopi Hakkında

REKTOSKOPİ
Barsağm en aşağı kısımlarının optik olarak tetkik edilmesini sağlıyan alete restoskop (rectoscop) veya proktoskop (proktoşcop), bu tetkike de restosk,opi denir Rektoskop, jinekoloji kliniklerinde sık kullanılan bir alettir Colum, corpus ve ovarium kanserlerinde rectum’un hastalığa iştirak edip etmediği araştırılır

Rektoskopi görece basit bir incelemedir

Bu işleme özgü bir alet olan rektos-kopla uygulanır Alet, 1-2 cm çapında sert bir tüp, bir ışık kaynağı ve gözle inceleme olanağı veren optik bir bölümden oluşur

Rektoskop, makattan düzbağırsak boşluğuna sokulur ve düzba-ğırsak duvarları doğrudan incelenir Daha iyi bir inceleme için rektoskop aracılığıyla düzbağırsak boşluğuna az miktarda hava verilerek duvarlar hafifçe gerilir

Aletle uygulanan bu tip manevralarda gerekli tüm önlemlerin alınması ve dikkat gösterilmesi koşuluyla hiçbir risk söz konusu değildir

Rektoskopi, hem düzbağırsak mukozasındaki herhangi bir anormal değişikliği ortaya koyması, hem de biyopsi gerektiğinde bağırsaktan parça alınmasını sağlaması açısından çok yararlı bir incelemedir

Rektoskop sert bir aygıt olduğundan düzbağırsak boşluğunun üstündeki bölgelere sokulamaz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com