![]() |
Gastrit Diyeti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gastrit DiyetiGastrit Diyeti 1- Yemeklerdeki bütün yiyecekler çiğden konulmalı kavrulmadan pişirilmeli, yağ yakılmamalıdır ![]() 2- Yeterli ve dengeli beslenebilmek için her öğünde verilen yiyecek gruplarından bir çeşit yenilmelidir ![]() 3- Çorbalara et suyu konulmamalıdır ![]() 4- midenin dinlenmesini sağlamak amacıyla yemekler az az, sık sık verilmelidir ![]() 5- Yemekler yavaş yavaş yenilmeli ve iyi çiğnenmelidir ![]() 6- mideyi uyarmayan, uyarıcı olmayan besinler yenmelidir ![]() 7- Alkollü içkiler ve sigara içilmemeli ![]() 8- Çikolata, çikolatalı pastalar, susuam konulmuş hamur işleri yenilmemeli ![]() 9- Acı baharat , salamuralar,sirke, ketçap, hardal, sarımsak, çemen, zeytin, limon tuzu, kurutulmuş meyveler, kuruyemişler alınmamalıdır ![]() Örnek yemek listesi Sabah: 1- 2 d ilim ekmek, 1 yemek kaşığı reçel, marmelat, bal veya pekmez ![]() Ara: 1 çay bardağı süt, 1 dilim ekmek veya kraker, Bisküvi VEYA 1 küçük kase sütlü tatlı Öğle: 1 porsiyon kızartılmadan pişirilmiş et, balık, tavuk yemeği yanında haşlanmış veya sote patates – havuç garnitürü ![]() Ara: 1 çay bardağı süt, 2 büsküvi veya 1 küçük kase sütlü tatlı veya sütle 1 dilim kek veya börek Akşam: 1 porsiyon çorba veya kıymalı sebze yemeği, 1 porsiyon pilav veya makarna veya çorba ( Çorba içilmediyse ) Meyve veya komposto veya salata 1 –2 dilim ekmek Ara: istenirse kabuğu soyulmuş meyve veya süt, bisküvi alınabilinir ![]() |
![]() |
![]() |
|