Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Tıp / Biyoloji / Farmakoloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gravis, myasthenia

Myasthenia Gravis

Eski 07-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Myasthenia Gravis

Hastalığın adı ağır kas zaafı anlamına geliyorİstemli kaslardaki zaaf ve çabuk yorulma şeklinde ortaya çıkan nöromüsküler(sinir-ksas sistemlerine ait)bir hastalıktırBelirtiler en çok yüz,göz,ağız çevresinde,dilde,çiğneme ve yutma kaslarında belirgindirEn sık 20-40 yaşları arasındaki kadınlarda görülürKalıtımsal değildir fakat bir ailede birden fazla hastaya rastlanabilmektedir,bulaşıcı değildirGöz kapakları düşer,çiğneme ve yutmakta güçlük çekilir,ses kısıklığı,solunum yetmezliği ve çift görme başlıca belirtileridirUykusuzluk ve yorgunluk ve antibiyotik ilaçlar başta olmak üzere bir çok ilaç alevlendirirHastalık ömür boyu kişiye eşlik eden tedavisi olmayan ender bir yapıya sahipAncak göğüs kemiğinin arkasında yer alan ve hastalıkla ilgisi olduğu bilinen timus bezinin alınmasıyla hasta günlük yaşamını sürdürebilecek hale geliyorBen 10 yıldır myasthenia gravis hastasıyım,3 yıl önce timus bezi alındı,kendimi idare edecek hale geldim,çok bilinen bir hastalık değil,bende çift görme ile başlamıştıSizden ricam bazı şeyleri hafife alıp doktora gitmemezlik yapmayın,sağlığın şakası olmaz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com