Kansere Karsi Mücadele(Mutlka Okuyun) |
07-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kansere Karsi Mücadele(Mutlka Okuyun)Prof Dr Erkan Topuz, yine herkesi ekran ba?yna > kilitleyen açyklamalar yapty > > Esra Ceyhan'yn Kanal D'deki programyna konuk olan > YÜ Onkoloji Enstitüsü Direktörü Prof Dr Erkan > Topuz, yine herkesi ekran ba?yna kilitleyen > açyklamalar yapty > > Topuz, kanserle mücadelenin anne karnynda > ba?lady?yna dikkat çekerek hamile kadynlaryn ve > bebek sahibi insanlaryn evde dikkat etmeleri gereken > noktalary anlatty > > Erkan Topuz, bula?yk deterjanlaryndan, halylaryn > temizli?ine kadar çok önemli ayryntylardan bahsetti > "Benim mücadelem bu ya?tan sonra halkymyzy kanserden > korumaktyr Kanser tedavisi sonra geliyor Bir > korunma bin tedaviden evladyr Bunlary ilk defa > duyuyorsunuz ama gerçek bunlar Ben bunlary kendimi > bu i?e adady?ym için anlatyyorum Bu anlattyklarymy > Türkiye ilk defa duyuyor Belki dünyada da çok az > duyan vardyr" diyen Prof Dr Erkan Topuz, herkesi > ?a?yrtan açyklamalar yapty > > "Ben gerçekleri anlatyyorum Ama çok fazla > anlatmyyorum çünkü her ?ey sarsylabilir Türkiye'de" > diyen Topuz'un sarsycy açyklamalary ?öyle: > > -Evde sokakta giydi?imiz ayakkabylarla > dola?mamalylar E?er evde ayakkaby ile geziyorsak > dy?arydan geldi?imiz ayakkabylary çykartyp ba?ka bir > ayakkaby giymeliler Çünkü dy?arydan giydi?imiz > ayakkaby ile eve soktu?umuz pestisitler kanserin en > önemli sebeplerinden bir tanesidir (Pestisit: Tarym > ürünleri, kimyasallar, egzozdan çykan gazlar vs) > > -Kanserle mücadele anne karnynda ba?lyyor Anne > adaylary a?yry miktarda vitamin almaktan > kaçynsynlar Çünkü bilinçsizce alynynca vitaminin > içindeki kobalt, bazy a?yry miktarda minareller > Doktor bir tane yut diyordur ama çocuk geli?sin diye > bir kaç tane yutuyorlar Bu çocukta birikime sebep > olabilir ve kansere neden olabilir > > -Gökku?a?ynyn 7 rengini, ne buluyorlarsa, hepsinden > günde en azyndan 3-5 tane yesinler Her bir renkte > bir ?eyler var > > -Kyrmyzy et alsynlar gebeler haftada 2 kere > Özellikle balykla beslensinler Sa?lykly bir insanyn > kansere yakalanmamasy için, bebe?in daha anne > rahmindeyken vücudunun direncinin artmasy ve > zehirleri alarak ba?y?yklyk sisteminin bozulmamasy > lazym > > -En tehlikeli yer halydyr Haly bütün pestisitleri > tutar Bu nedenle halylaryn temizli?ine dikkat > ediniz Kesinlikle deterjanla temizlemeyin Sirkeli > su ile silin > > -Deterjan kullanynca muhakkak eldiven kullanyn > Plastik eldiven kullanmayyn, içine izci eldiveni > giyin Çünkü deterjanlar alerjiktir ve ufak dozlarda > alyndy?y takdirde kronik olarak kanserojendir (Yzci > eldiveni: Pamuk eldiven) > > -Bula?yk makinasynda kullandy?ynyz deterjan da > petrol ürünüdür, kanserojendir Ne kadar yykarsa > yykansyn kalyntylar kalabilir E?er sa?ly?ynyzy > dü?ünüyorsanyz çykardy?ynyz bula?yklary sirkeli > suyla ya da limonlu suyla silin > > -Her türlü deterjandan kaçynyz Devamly olarak > zeytinya?y ve defne sabununu seçiniz Ellerinizi, > vücudunuzu hakiki zeytinya?, defne veya fystyk > ya?yndan yapylan hakiki sabunlar da seçilebilir > Bunlary örnek olarak söylüyorum Deterjandan > kaçyyoruz ve çok a?yry miktarda suyla duruluyoruz > > -Beyaz olan her türlü iç çama?yrynyzy muhakkak yeni > aldy?ynyzda en az 2 kere kaynatynyz Çünkü bunlar > beyazlatylmak için kanserojen maddelerle yykanyyor > > -Oda spreyleri do?rudan do?ruya petrol men?eli > Zehiri soluyorsunuz Akci?erinize geçiyor ve dolayly > olarak ba?y?yklyk sisteminizi bozuyor > > -Sebzeleri mevsiminde dondurup saklamakta fayda var > Yalnyz bir kez çözülünce onu muhakkak pi?irin Mikro > dalgada bir kere ysytyn Ate?te ysyttyklarymyzda ise > bir kere ysytynyz Çünkü bir dahaki sefere de?eri > ölür DNA'yy bozar DNA kyrylmasy da kanserojene yol > açar > > -Radyasyon kronik olarak kansere en çok yakla?tyran > faktörlerden biridir Televizyondan çok uzak > duralym > > -Çocuklarynyza haftada 2 kez balyk çorbasy içirin > ama içine zerdeçal koymak suretiyle So?an, sarymsak > ve o mevsimin sebzesiyle yapmalysyz Çocuk anne > karnyndayken bu terbiyeyi almaya ba?lamaly > > -Gebeler haftada 1 kilo balyk tüketmeli Bu miktaryn > üzerinde balyk tüketilmesine kar?yyyz Çünkü en > steril balykta bile az civarda civa vardyr Bu > balyklar dip balyklary olmamaly Somon veya yüzey > baly?y, Akdeniz, Ege baly?y olmaly Marmara'nyn dip > balyklaryny lütfen tüketmeyiniz > > -Kanola ya?y kyzartma için en uygun ya?dyr Onun > dy?ynda birinci seçene?imiz zeytinya?dyr > Memleketimizin iftihar edebilece?i ya?dyr > Fyndykya?y da tercih edilebilir > > -Çocuklarymyz fastfood türü yiyecekleri 15 günde bir > yiyebilirler Ama haftada 3 kez yedikleri takdirde > beyin tümörlerinde, lenfomalarda ve lösemilerde 3 > kat arty? gözükecektir Çocuklarymyza arada bir > verebiliriz Ama dy?arydaki yiyeceklerin nasyl > kyzartyldy?yny bilmiyorsunuz Ona göre hareket edin > > -Çocuklara meyve ve yo?urdu bol yedirelim Ancak > yo?urdu prebiyotik ve ev yo?urdu olarak kullanalym > Yo?urdunuzu evde yapyn Peynir ve çökelek fazla > miktarda yiyin Keçi peyniri çok faydalydyr > > -Çocuklarymyzy beyaz un, beyaz ?eker ve tuzdan > koruyalym > > -Belki tuzcular üzülecekler ama Konya'ya akan > kanalizasyonlar ve kirletici sularla, Türkiye'nin en > büyük tuzunu kar?ylayan Tuz Gölü'müz maalesef > torbalaryn içinde çok iyi steril edilmedikleri > takdirde bize kanseri ufak ufak ta?yyorlar Bu > nedenle kaya tuzunu tercih edin Yani tur?u > kurdu?unuz tuzu çekin ve çok az miktarda kullanyn > Çünkü tuz da kanserojendir > > -Amerika'daki çocuklaryn tombul olmasynyn sebebi her > ?eye ?eker katmalarydyr Ucuz beslenmedir > > -En faydaly gydalardan birisi cevizdir Daha sonra > fyndyk ve bademdir Ayçiçe?i açyk alyn Y?lemden > geçmemi? olacak, kavurup yiyebilirsiniz Ama fyndyk, > ceviz gibi yiyecekleri kabuklu alyn Çünkü içine > böceklenmesin diye ilaç sykylmaktadyr Sonsuz > faydalary olan yiyeceklerdir Günde bir avuç > muhakkak tüketiniz > > -Elma dünyanyn en faydaly gydalaryndan birisidir > > -Plastik, bakyr, alüminyum kap kullanylmamaly > Porselen, cam ve çelik kullanyn Meyveleri de bu tür > kaplarda yykayyn Bunlaryn içine litresine göre 9-10 > çorba ka?y?y elma sirkesi atyn A?a?y yukary yarym > saat bekletin Sonra tekrar yykamayyn Tekrar mikrop > alyr > > -Meyvelerin üzerine parlak görünmesi için mum > sürülüyor Bunlary hakiki zeytinya?ly sabundan > geçirdikten sonra elma sirkeli sudan geçirin Ya da > elma sirkesi ile ovun Meyveyi kabu?uyla tüketin > e?er sterilse > > -Lahana, marul gibi yiyeceklerin ilk dört kabu?unu > çöpe atyn Ystedi?iniz kadar yykayyn bunlaryn > üzerindeki pestisitleri temizleyemezsiniz Çaresi > yok > > -3 ayda bir suyunuzu de?i?tirin Çok muhte?em > sularymyz var ama ne olursa olsun tabiaty rezil > ediyoruz Satyn aldy?ymyz sularda az miktarda da > olsa kanserojen dozlar kary?abilir Bunlar kontrollü > sular ama 3 ayda bir de?i?tirmek gerekiyor > > -Plastik her yerde zehir Plastik bardaklar, kaplar, > plastik herhangi bir ?ey Ben ona girmiyorum bu > lafy söylersem yer yerinden oynar Bu plastikler ev > yapymyna girdiler Do?rudan do?ruya in?aat malzemesi > olarak kullanyyorlar Çok bilinçli olun, çok iyi > markalar kullanyn Bunlary söylemem demek Türk > ekonomisiyle oynamam demek Ben insanlara kendimi > adadym, onun için kimseden korkmuyorum açyk açyk > söylüyorum > > -Meyva suyu yerine posasyyla tüketin Biz kanserli > hastalara suyunu veriyoruz Meyve suyuna geçmeyen > çok madde posada kalyyor Bu ?ekilde kolon ve mi?de > kanserinden korunmu? oluyorsunuz > > -Bakyr, özellikle beyin tümörlerinde ön plana > çykyyor Çok iyi kalayly olursa bu etki azalyyor > Ama kula?ynyza bakyr küpe bile takmayyn > > -Çocuklarymyzy ye?il plastik sahalarda oynatmayynyz > Plastik çimenler sentetiktir ve kanserojen madde > alabilirler > > -Havuzlaryn iyi temizlenmesine dikkat ediniz Ozonla > temizlemek en fazladyr A?yry klorluysa yine kansere > hazyrlyk yapyyorsunuz spor yerine > > -Bütün beyazlatycylardan kaçynyz Çocuklarymyzyn > kullandy?y o pyryl pyryl bembeyaz defterler klorla > temizleniyorlar Bunlarla temizlenmemi? defter > kullansynlar Kullandyklary boyalarda da kanserojen > etkisi vardyr > > KANSER DALGA DALGA GELYYOR > > Prof Dr Erkan Topuz, verdi?i ?u çarpycy bilgi ise > kanserin boyutlaryny açykça ortaya koymaktaydy: > "Kanser dalga dalga geliyor 2020 yylynda 20 milyon > insan kansere yakalanacak Ama e?er bunlary yaparsak > belki bunu 15 milyona indirebiliriz O yüzden > gözümüzü açalym Bu i? çocukluktan ba?lyyor > Çocuklarymyza bu terbiyeyi vermek zorundayyz > Ailedeki çocuk annesini taklit eder Anne ne yiyorsa > çocuk da onu yer" > > Erkan Topuz, yapty?y açyklamalar nedeniyle bir takym > sektörleri zor duruma soktu?u ele?tirileri için ise, > "Benim için insan sa?ly?y birinci plandadyr Ekonomi > ikinci plandadyr Bir insanyn kanser olmasy > durumunda devlete ve millete verdi?i zarar > milyarlarca dolardyr O yüzden dikkatli oldu?unuz > takdirde ekonomiye de katkynyz olur Aslynda ben > bunlary anlatarak Türkiye'nin ekonomisini de > kurtaryyorum farkynda de?iller" diye konu?tu > > TELEVYZYONGAZETESY |
|