Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
benler, yüzdeki

Yüzdeki Benler

Eski 07-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yüzdeki Benler

Hemen tüm insanlaryn vücudunda vardyr ‘Ben’, üstelik zararsyz oldu?u da dü?ünülmü?tür Uzmanlar Cilt Kanseri riski göz önüne alyndy?ynda ‘Ben’lerin önemsenmesi gerekti?ini bildiriyorlar Benler; birçok ki?iye göre rahatsyz edici olabilir, bazen de ki?iye ne güzel bir ifade verir Aslynda benlerle oynamak çok da do?ru de?ildir koparmamalysynyz, güne?ten korudu?unuz sürece sorun olmayabilir

Tüm insanlarda en az bir tane de olsa mutlaka ben vardyr, yalnyz benler genel olarak ‘iyi huylu deri olu?umlary’ olarak nitelendirilir

- Estetik anlamda önemli sayylan benler zamanla sorun olaca?yny biliyor musunuz?
Benlerin kötü huylu de?i?imleri güne? y?ynlarynyn etkilerine ba?lydyr, bu yüzden öncelikle güne?ten korumalysynyz

- Benlerin hepsi de ayny ?ekilde midir?
Benlerin renkleri ve ?ekilleri de?i?ebilir Açyk kahverengi yada siyah gibi farkly de?i?en renklerde olabilirler ?ekilleri kabaryk yada düz, da?ylymy ise hem düz hemde girintili çykyntyly oldu?u gibi bazylarynyn üzerinde kyl vardyr bu kyllar koyu renkte belirgin ve sadece ben üzerindedir Geni?li?i ise iki yada on mm civarlarynda de?i?ebilir

- En çok hangi bölgeler de görülür?
Vücutta herhangi bir bölgede olabilir Saç derisinde, el-ayak iç kysymlarynda, tyrnak diplerinde hatta a?yz içinde dahi olabilirler Buna ra?men en çok güne? gören bölgelerde olu?urlar Güne?in zarar verdi?i unutulmamalydyr

- Do?u?tan mydyr? Yleri ya?larda olu?ur mu?
Do?u?tan da olabilir yalnyz ço?unlu?u daha sonra olu?ur

- Benler de ne çe?it de?i?imler görülür? De?i?imler önemli midir?
Benler sabit bilinen deri lezyonlarydyr ancak hayatymyz boyunca de?i?ime u?ramasy söz konusudur E?er benlerde kyzaryklyk, ka?ynty, renk ve ?eklinde ki de?i?im yada kanama oluyorsa cilt kanserini dü?ündürmeli ve konusunun uzmanlarynca de?erlendirilmelidir

- Benlerin kötü huylu de?i?imleri önlenebilir mi? Ne yapylabilir?
Yine tekrar etmeliyiz çünkü çok önemli etkendir, mutlaka güne?ten korunmalydyr Güne? y?ynlarynyn direk ve ?iddetli oldu?u saatlerde mümkün oldu?unca güne?e çykmamalysynyz Koruyucu kullanabilirsiniz, bunun içinde en az onbe? faktörlü olmasyna dikkat ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com