Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
almak, istiyorum, kilo

Kilo Almak İstiyorum

Eski 07-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kilo Almak İstiyorum

Kilo Almak İstiyorum

• Kilo almanız için mutlaka düzenli beslenmeniz gereklidir

• 3 ana 3 ara öğün olmak üzere 6 öğün beslenmeniz gereklidir

• Bol su için günde 2-3 litre

• Bol salata tüketin (az yağlı)

• Çeşitli meyvelerden tüketmeye çalışın

• Ekmeği ana öğünlerde 2 ince dilim mutlaka tüketin

• Çay, kahve ve kolalı içecekleri en aza indirin

• Bol bol yürüyüş yapın, spor iştahınızı açar Ayrıca vücudun kendini toparlaması ve kasların güçlenmesini sağlar

• Yemeklerin üzerine tatlı almanızı veya meyve tüketin, özellikle sütlü tatlılardan tercih etmenizi tavsiye ederim

• Kalorisi yüksek bol yağlı, salçalı, kızartmalardan, soslu vb ağır yiyeceklerden kaçının Bu tür yiyecekler mideyi geç terk ettiği için tokluk hissi verir Ondan sonraki öğünlerde yetersiz (az) yemenize neden olur Bu tür yiyeceklerin sindirimi zor ve aynı zamanda mideyi de yorar

Öncelikle spor yapmalısınız Spor iştahınızı açacaktır Açık havada yapacağınız tempolu yürüyüş vb sporlar beslenmenizi kolaylaştıracaktır Öğünlerde et-peynir gurubu, ekmek gurubu, kalsiyum gurubu (süt-yoğurt) dengeli bir şekilde olmalı Yemeklerinizi yavaş yavaş yemenizi öneririm Zorlandığınız yerde ara verip bekleyin kendinize aşırı baskı yapmayınız Sigara içiyorsanız bırakın, iştahınızı kapatır

Kaynak:

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com