![]() |
Gençlerin Duygusal İhtiyaçları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gençlerin Duygusal İhtiyaçlarıÇocuğunuzun duygusal ihtiyaçlarının neler olduğunu biliyor musunuz? Ailelerin önemli görevlerinden birisi çocukların gittikçe bağımsız olmalarını sağlamaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öncelikle çocuğunuzun duygusal ihtiyaçlarının neler olduğunu düşünün ve bunları her gün aklınızda tutmaya çalışın ![]() ![]() ![]() Hepimiz kendi ünik karakterimize göre, değişen derecelerde aşağıdaki ihtiyaçları duyarız:[*]Anlaşılmak [*]Bağımsız olmak [*]Bakılmak [*]Başarmak [*]Bilgili olmak [*]Dahil olmak [*]Değerli olmak [*]Desteklenmek [*]Dinlenilmek [*]Faydalı olmak [*]Güçlü olmak [*]Güvende hissetmek [*]Güvenildiğini hissetmek [*]Güvenmek [*]İhtiyaç duyulmak [*]Kabul edilmek [*]Kontrol etmek [*]Layık olmak [*]Motive olmak [*]Onaylanmak [*]Önemli olmak [*]Önemsenmek [*]Özel olmak [*]Özen gösterilmek [*]Özgür olmak [*]Saygı duyulmak [*]Sevilmek [*]Takdir edilmek [*]Tatmin olmak [*]Üretici olmak [*]Uygun bulunmak [*]Yaratıcı olmak [*]Yardım almak [*]Yardım etmek Kendinize sorun: Çocuğumun nasıl hissetmesini istiyorum? Bu duyguları nasıl yaratırım? Çocuğuma vurmadan, tehdit etmeden, cezalandırmadan yada bağırmadan nasıl bu duyguları kazanmasını sağlarım? |
![]() |
![]() |
|