![]() |
Ne Kadar Dikkatlisiniz? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ne Kadar Dikkatlisiniz?Bir şeye konsantre olamama diye de tarif edebileceğimiz ‘dikkat eksikliği’, bazen normalin ötesine geçerek hayatımızda önemli bir sorun teşkil edebilir ![]() Dikkat eksikliği yaşıyor musunuz ya da ne kadar dikkatlisiniz? Aşağıda dikkat durumunuz hakkında fikir edinmenizi sağlayacak kısa bir test var ![]() Size uyan seçeneği işaretleyiniz ![]() 1 ![]() zihnimi toparlayamıyor, önceki konuyu da unutuveriyorum ![]() ( her zaman ) ( bazen ) ( hiçbir zaman ) 2 ![]() satır atladığımı fark ettim ![]() ( her zaman ) ( bazen ) ( hiçbir zaman ) 3 ![]() fakat günün sonunda ikisini de tamamlayamamış olduğumu fark ettim ![]() ( her zaman ) ( bazen ) ( hiçbir zaman ) 4 ![]() hataları yapıyorum ![]() ( her zaman ) ( bazen ) ( hiçbir zaman ) 5 ![]() uğraşsam da başaramıyorum ![]() ( her zaman ) ( bazen ) ( hiçbir zaman ) 6 ![]() ![]() ( her zaman ) ( bazen ) ( hiçbir zaman ) 7 ![]() kendime engel olamıyorum ![]() ( her zaman ) ( bazen ) ( hiçbir zaman ) 8 ![]() kendimi hayallere dalmış buluyorum ![]() ( her zaman ) ( bazen ) ( hiçbir zaman ) 9 ![]() ![]() ( her zaman ) ( bazen ) ( hiçbir zaman ) 10 ![]() ders çalışmaya başlayınca 10 dk ![]() ![]() ( her zaman ) ( bazen ) ( hiçbir zaman ) DEĞERLENDİRME Cümlelerin 6 ve daha fazlasına ‘hiçbir zaman’ cevabını verdiyseniz dikkatinizi toplama konusunda başarılısınız ![]() cümleye ‘bazen’ cevabını verdiyseniz konsantrasyon konusunda kendinizi geliştirici alıştırmalar yapmanız faydalı olacaktır ![]() cümleye ‘her zaman’ cevabını verdiyseniz dikkat konusunda ciddi sorunlar yaşıyor olabilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|