![]() |
Triskaidekafobi Nedir? Triskaidekafobi Hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Triskaidekafobi Nedir? Triskaidekafobi Hakkındaen yaygın fobilerden biridir 13 sayısının uğursuzluğundan korkma” yani “Triskaidekafobi”dir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her yılın en az bir ayının 13’üncü günü cumaya denk geliyor ![]() ![]() 13 fobisinin kaynağı olarak birçok olay gösteriliyor ![]() Hz ![]() ![]() ![]() İbraniler’e göre 13 sayısının uğursuz olmasının nedeni İbrani alfabesinin 13’üncü harfinin “mavet” (ölüm) sözcüğünün ilk harfi olan “m” olmasıydı ![]() Hammurabi kanunları listesinde 13 sayısı atlanmıştı ![]() ![]() ![]() 13 Ekim 1307 Cuma günü, Fransa Kralı Philippe ile Papa Clemens’in işbirliği sonucu Tapınak Şövalyeleri’nin çoğu tutuklanıp idam edilmişti ![]() Tarihte ünlü adlardan kimileri de bu fobiye sahipti ![]() ![]() ![]() ![]() Birçok otel müşterisi 13 numaralı odada kalmayı reddeder; bu nedenle kimi otellerde oda numaraları 12, 12A, 14 olarak devam eder ![]() ![]() Ayın 13’üne rastlayan cuma gününde kişiler yolculuk yapmaktan, anlaşma imzalamaktan kaçınırlar ![]() Kimi ülkelerde gökdelenlerin asansörleri 13’üncü katta durmaz ![]() ![]() Aslında 13 sayısı tüm toplumlarda uğursuz değil ![]() ![]() Söylediklerimden cok Sustuklarimda Sakliyim ![]() ![]() Ve Gizlediklerimde Gizliyim ![]() ![]() Beni anlamak için; Konustuklarimdan çok Sustuklarima kulak verin ![]() ![]() Aklım Sukütu Sever benim ![]() ![]() Çünkü çok agir ödeştik biz Hayatla ![]() ![]() Ben sonu Ölüm Noktali yollardan gectim ![]() ![]() Üç Noktalar Koymaz Bana ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|