Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
meyveler, yararları

Meyveler Ve Yararları

Eski 07-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyveler Ve Yararları



Meyveler ve Yararları
Hangi meyve neye iyi gelir? Hangi hastalık için nelerin karışımları önerilir? İşte cevapları:

Jay Kordich adlı Amerikalı, 1948 yılında mesane kanserine yakalandı Hastalığın geldiği aşamayı gören doktorların "İyileşmesi mucize olur" dediği Kordich, taze meyve - sebze suyu terapisini kullanarak hastalığını yendi Ve reçetelerini "Meyve ve Sebzelerin Gizli Güçleri" adlı kitapta topladı İşte bazılarının mucizevi yararları:

* İncir: Bağırsakları çalıştırır, enerji verir Cinsel güce yardımcıdır

* Elma: Böbreklerin temizlenmesine, sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder

* Kayısı: Kan yapıcıdır Güzel bir cilt ve saça olumlu etkisi vardır Kanserin önlenmesinde yardım eden iyi bir karotenoid kaynağıdır

* Muz: Kalbe ve kas sistemine yararlıdır Yorgunluğa ve ishale birebirdir

* Vişne: Mineral ve vitamin deposudur Koyu renkli vişneler, açık renklilere oranla daha fazla mineral içerir

* Greyfurt: Sindirimi uyarır Diş etlerinin kanamasını azaltır, soğuk algınlığına iyi gelir Lifleriyle yenirse, kolesterolü düşürür

* Portakal: Soğuk algınlığı, grip, incinme, kalp hastalığı ve felçten korunmaya yardım eder

* Mandalina: Enfeksiyonlarla savaşmayı kolaylaştırır

* Üzüm: Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler Karaciğeri temizler Siyah üzüm kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyicidir

* Kavun: Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir Bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser Topluluğu'nca tavsiye edilmiştir

* Karpuz: Kabuğundaki çinko, iktidarsızlığa iyi gelir Böbreği temizler

* Kiraz: Kolesterolü düşürür, özellikle sapları idrar söktürücüdür

* Armut: Kalp - damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırır

* Çilek: Sigara dumanının etkilerini azaltır Sigara içilen bir odadayken gün boyunca ağza iki çilek atılması önerilir

* Sivribiber: Şişkinliği azaltmada faydalıdır Saçlara, tırnaklara ve cilde çok iyi gelir

* Brokoli: Mide ve yemek borusu kanseri tehlikesini azaltır

* Lahana: Yaşlanmayı önleyici mineral olarak kabul edilen selenyum sağlıklı bir cilt verir, erkeğin cinsel gücünü artırır

* Havuç: Enerji verir Karaciğerin safra salgılamasına ve kolesterolü dengelemesine yardım eder

* Salatalık: Kasları gençleştirir Deri hücrelerine elastikiyet verir

* Sarımsak: Tansiyonu düşürür, kan pıhtılaşmasını azaltır Bazı mide kanserlerini önlediği ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlanmıştır

* Ispanak: Karaciğeri, lenf bezlerini ve kan dolaşımını uyarır Baş ağrısına karşı elma ile kereviz

* Uykusuzluk: Havuç ve kereviz sapının suyunu karıştırın

* Sakinleştirici: Havuç ve lahana suyunu karıştırın

* Sindirimi kolaylaştırıcı: Karnabahar, havuç ve maydanoz suyu

* Yorgunluk: Tek başına havuç ya da elma, kereviz ve maydanozdan herhangi biriyle birlikte sıkılmış meyve suyu

* Grip: Bir bardak kızılcık suyu ya da elma + kızılcık, elma + üzüm + ananas suyu

* İktidarsızlık: Lahana, brokoli, kıvırcık yapraklı lahana suyu

* Sigara dumanı: Kereviz ya da çilek suyu

* Ezilme, çürüme: Portakal suyundaki bioflavonoid kan damarını ve kılcal damarları güçlendirir Ezik ve çürükler daha çabuk iyileşir

* Kabızlık: Patates + havuç + elma + maydanoz suyu iyi bir tercihtir En çok işe yarayan meyve suyu ise elma + armuttur

* Ağrıyan kemikler: Havuç, lahana ve maydanoz karışımının suyu

* Mide asidi: Havuç + salatalık + pancar suyu ya da havuç + lahana + kereviz suyu mideyi yatıştırmaya yardım eder

* Hemoroit: İçinde özellikle patates bulunan içecekler öneriliyor Patates + havuç + elma + maydanoz suyu ya da patates + elma + armut suyu

* Boğaz ağrıları: Turp + limon

* Mide ülseri: Lahana ya da patates suyu

* Baş ağrısı: Elmayla birlikte karıştırılan kereviz suyu

Tüketirken bunlara dikkat Doğal Tıp Derneği Başkanı Dr Ender Saraç, sebze ve meyvelerin insan hayatında bir ilaç kadar önemli olduğunu söyledi Saraç, günde yarım kilo sebze ve meyve tüketilmesi gerektiğini vurgulayarak, dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı: "Besin değerinin kaybolmaması için sebzeler az suyla, buharlı tencere veya toprak güveç kaplarında zeytinyağıyla pişirilmelidir Havucu rendelemek B ve C vitaminlerinin kaybolmasına yol açar Ayrıca sebze ve meyveleri vitaminlerinin kaybolmaması için kalın doğramak gerekir Meyveler tok karnına değil, aç karnına ya da yemekten 2 - 3 saat sonra tüketilmelidir



Alıntı Yaparak Cevapla

Meyveler Ve Yararları

Eski 07-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyveler Ve Yararları



ERCİYES Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç Dr Neriman İnanç, vitamin ve minarellerin eksikliği halinde vücudun sinyaller gönderdiğini belirtti

Vücuttan gelen sinyallerin, hangi vitamine ihtiyaç duyulduğunu ortaya koyduğunu belirten Doç Dr İnanç, bu sinyallerin iyi değerlendirilmesiyle sağlık sorunlarına çözüm bulunabileceğini söyledi

Doç Dr İnanç, vücudun bazı vitamin ve minerallerin eksikliği sonucu verdiği sinyalleri şöyle sıraladı:
Çatlayan dudak: B12 vitamini
Kırmızı cilt: B grubu vitaminleri
Kalçada sivilce: B vitaminleri ve E vitamini ile yağ asitleri
Az uzayan saç: Çinko
Kırmızı gözler: B 6 vitamini
Kırılan tırnak: Demir ve kalsiyum
Bacak uyuşması: Demir, B6 vitamini ve folik asit
Dişeti hastalığı: C vitamini
Müzmin yorgunluk: B grubu vitaminlerle C vitamini ve demir
Egzama: Çinko ve C vitamini
Ağızda aftlar: Demir ve folik asit
Regl öncesi şikayetler: Çinko eksikliğini gösterir


Alıntı Yaparak Cevapla

Meyveler Ve Yararları

Eski 07-14-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyveler Ve Yararları



VİTAMİNLER


Normal yaşamın sürdürülmesi için gerekli olan, yiyecekler içerisinde doğal olarak bulunan basit yapılı bileşiklerdir


Vücut fonksiyonunun düzenlenmesinde ve devamlılığında önemli rol oynarlar Yağda ve suda eriyenler olmak üzere ikiye ayrılırlar


Yağda eriyenler A - D - E - K vücutta depolandığı için hergün almaya gerek yoktur Suda eriyenler B - C ise depolanmazlar, fazlası dışarı atılır Her gün alınması gerekir

A VİTAMİNİKaraciğer, balık yağı, yumurta sarısı, süt ve süt ürünlerinde bulunur Retinol A vitamininin aktif halidir ve yeşil yapraklı sebzelerle sarı renkli meyvelerde bulunan beta karotenden elde edilir


Yararları :

Saç ve cilt sağlığı, kemik ve dişlerin oluşumu, solunum ve sindirim sistemi ile idrar yolları hücrelerinin sağlığının korunması, görmenin sağlanması


Eksikliği :

Gece körlüğü, geçici görememe

B VİTAMİNİHayvansal ve bitkisel gıdalarda bulunur Süt, ciğer, yumurta ve yeşil yapraklı sebzeler ile işlenmemiş huhubat ürünlerni bunlar arasında sayılabilir


Yararları :

Gıdalarda bulunan enerjinin açığa çıkmasını, hormonların üretilmesini, ağız dil ve cilt dokusunun sağlıklı kalmasını sağlamak

B1 VİTAMİNİKepekli ekmek, kabuklu pirinç, karaciğer, böbrek, balık, bezelye, fındık ve yumurta B1 vitamini açısından oldukça zengindir


Yararları :

Glikozu enerjiye çeviren kimyasal reaksiyonların sağlanması, sinirler ve kalp için gerekli enerjinin üretilmesi


Eksikliği :

Yorgunluk, kaslarda güçsüzlük, sinir sistemi bozukluğu

B2 VİTAMİNİBira mayası, sebzeler, balıklar, meyve, kuru erik, buğday özünde ve az miktarda karaciğerde bulunur


Yararları :

Enerji üretiminde, görme fonksiyonlarının düzenlenmesinde, yaraların iyileşmesinde, yorgunluğun giderilmesinde etkilidir


Eksikliği :

Ağız ve dudak kenarlarında yaralar, yorgunluk

B6 VİTAMİNİKaraciğer, kümes hayvanları, balık, patates, kuru fasulye, kepekli ekmek, sebze ve meyvelerde bulunur


Yararları :

Alyuvar oluşturur, besinleri enerjiye dönüştürür ve sağlıklı bir cilt dokusu olusu sağlar


Eksikliği :

Kansızlık, huzursuzluk

B12 VİTAMİNİ

Karaciğer, et, yumurta sarısı, süt ve süt ürünleri dahil olmak üzere sadece hayvansal gıdalarda bulunur


Yararları :

Kanın yapısının korunmasını, saç köklerinin yapımını, sinir sisteminin düzenliliğinin korunmasını sağlamak


Eksikliği :

Kansızlık, sinir sistemi bozukluğu

C VİTAMİNİSebze ve meyvelerde bulunur


Yararları :

Yaraları iyileştirir ve dokuları yeniler, damak, dişeti, diş ve kemik dokusunun sağlıklı olmasını sağlar, bağışıklık sistemini güçlendirir


Eksikliği :

Diş eti kanamaları ve kan damarlarında dejenerasyon

D VİTAMİNİBalık yağı, süt ve süt ürünleri, karaciğer, yağlı balıklar ve margarinde bulunur Ana kaynağı ise güneştir


Yararları :

Kemiklerin gelişmesi ve büyümesinde, vücuttaki kalsiyum potasyum dengesinin sağlanmasında etkilidir


Eksikliği :

Raşitizm ( Kemiklerde şekil bozukluğu)

E VİTAMİNİBitkisel yağlar, yağlı tohumlar, margarin, yumurta, karaciğer, balık ve ette bulunur


Yararları :

Hücre yaşlanmasının yavaşlatılmasında, kırmızı kan hücreleri oluşumunda, üreme sistemi ve üreme hormonlarının düzenli çalışmasında etkilidir


Eksikliği :

Kansızlık

K VİTAMİNİYeşil yapraklı sebzeler, meyveler, karaciğer, et, bitkisel yağlar ve balıkta bulunur


Yararları :

Kanın pıhtılaşmasını sağlamakta etkilidir


Eksikliği:

Şiddetli kanama

NİASİN

Karaciğer, yağsız etler, kümes hayvanları, balık ve fındıkta bulunur


Yararları :

Karbonhidrat ve yağlardan enerji elde edilmesini sağlamak, sinir ve sindirim sistemlerini düzenli çalıştırmak


Eksikliği :

Sinir ve sindirim sistemi bozuklukları, deri hastalıkları

KALSİYUM

Süt ve süt ürünleri, yeşil yapraklı sebzeler, kuru meyveler, fındık, narenciye ve bazı balıklarda bulunur


Yararları :

Kemik ve dişlerin oluşumunu ve sağlıklı kalmasını, kanın pıhtılaşmasını, kasların kasılmasını sağlar Sinir iletişimlerini gerçekleştirir


Eksikliği :

Büyüme geriliği, kemik yumuşaması, raşitizm

FOSFOR

Süt ürünleri, sakatatlar, et ve kurubaklagillerde bulunur


Yararları :

Kemik ve diş yapısını oluşturur


Eksikliği :

Halsizlik ve kalsiyum kaybı

SODYUM

Tuz, füme etler, süt ve süt ürünleri


Yararları :

Vücudun suyunu dengeler, sinir iletişimlerini ve kasların kasılmalarını sağlar, kalbin normal atış ritmini korur


Eksikliği :

Kramplar, iştahsızlık, uyumsuzluk

POTASYUM

ET, süt, sebze, meyveler ve işlem görmemiş huhubatta bulunur


Yaraları :

Kasların çalışması, sinir uyarımı, vücudun su dengesinin sağlanması


Eksikliği :

Kramplar, kaslarda yorgunluk

MAGNEZYUM

Soya fasulyesi, fındık, süt, balık, yeşil yapraklı sebzeler ve tahıllarda bulunur


Yararları :

Kemik ve dişlerin gelişimini ve sağlıklı kalmalarını, sinir iletişimlerini ve kasların kasılmalarını, enerji oluşumunu sağlar


Eksikliği :

Büyüme geriliği, davranış bozukluğu, sinir ve kas çalışmasında bozukluk

DEMİR

Yumurta sarısı, et, balık, ciğer, yeşil yapraklı sebzeler, fasulye, fındık ve dalakta bulunur


Yararları :

Hemoglobin yapımı, metabolizmanın uyarılmasına yarıyan enzimlerin yapılmasını sağlar


Eksikliği :

Kansızlık, oksijen kullanımında yetersizlik

ÇİNKO

Deniz ürünleri, et, karaciğer, fındık, süt ve yumurtada bulunur


Yararları :

Büyümenin ve cinsel gelişimin normal olmasını, yaraların iyileşmesini sağlar


Eksikliği :

Büyüme geriliği, iştahsızlık, eklemlerde şişme [/SIZE][/COLOR]


Alıntı Yaparak Cevapla

Meyveler Ve Yararları

Eski 07-14-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyveler Ve Yararları



Yapılan araştırmalar sonucunda bilim adamları, bağışıklığı güçlendiren ve hastalıklardan koruyan süper besinler



Nar

Kırmızı şarap ve yeşil çayda bulunandan daha çok antioksidan içerir Bu sebeple araştırmalarda cilt, prostat ve akciğer kanseri hücrelerini engeller Nar suyu beyin deformasyonunu önler ve Alzheimer'a karşı koruyucudur fareler üzerinde yapılan araştırmalarda nar suyu içenlerin labirent testini daha kolay başardıkları belirlendi Özellikle diabet hastaları üzerinde yapılan araştırmalarda, düzenli olarak nar suyu içmek kötü kolesterolü önler Damarları güçlendirir


Kivi

Bu meyveyi kabuğuna bakarak değerlendirmeyin Kahverengi kabuğunun altında parlak yeşil antioksidan ve lif deposu bir meyve bulunuyor Kivi radikallerin vereceği zararlardan vücudu korur, içerdiği yüksek E vitamini hücreleri yeniler, güçlendirir Mısır dışındaki diğer tüm sebze ve meyvelerden daha yüksek E vitamini içerir Ayda 2-3 kivi yemek pıhtılaşma riskini önler Kandaki yağ oranını azaltarak kalp krizi riskini % 15 daha azaltır


Arpa

Buğday, yulaf gibi arpa da yüksel lif içerir İşlenmiş unda da vardır Bu tür besinlerin kötü kolesterolü % 174 oranında düşürür Beslenme listelerine arpa eklenen kişilerde kandaki yağ oranının azladığı da biliniyor Bunun yanı sıra kandaki şeker ve insülin oranını düşürür Bu nedenle arpa Tip 2 diyabet hastalarına öneriliyor


Kızılcık

Kızılcık oldukça yüksek antioksidan içerir Kanser türlerinden, idrar yolu enfeksiyonundan korur, hatta dişetini güçlendirir Kızılcık suyu enfeksiyona neden olan bakterileri, Ecoli'yi yok eder Her gün kızılcık suyu içmek de, çarpıntıyı önleyerek, damarların daha esnek ve güçlü hale gelmesini sağlıyor


Brokoli

Haftada üç gün borkoli yemek en az 20 farklı rahatsızlığı önler Vücutta bulunan kanser hücrelerinin büyümesini önler veya onları yok eder Yarım kase brokoli yüksek kolesterolü düşürüyor, kalbinizi korur Gözün retina hücrelerinin, güneşin UV ışınlarından zarar görmesini önler


Kefir

Bir çeşit bakterinin süte karıştırılmasıyla hazırlanan kefir yüksek seviyede kalsiyum içerir Araştırmalarda kefirin, yiyecek alerjilerine karşı bağışıklığı güçlendirdiği, 50 yaş üzeri kadınları akciğer kanseri riskinden koruduğu ve yüksek laktoz seviyesi sebebiyle laktoz seviyesi düşük kişiler için de faydalı olduğu belirtiliyor



Alıntı Yaparak Cevapla

Meyveler Ve Yararları

Eski 07-14-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyveler Ve Yararları



Gıdalarımız, vücudumuzu oluşturan milyonlarca hücrenin düzgün çalışması için gereken besin maddelerini sağlar İyi bir beslenme, soluk almamızı, hareket etmemizi ve düşünmemizi sağlayan hücreler için gereken bütün maddeleri içerir Gereken enerjiyi karbonhidratlardan, protein ve yağlardan alırız Vücudumuzun düzgün çalışması için, ayrıca minerallere, vitaminlere ve suya ihtiyaç duvarız Bütün bu maddeler, günlük öğünlerimizde yeterli miktarda bulunmalıdır Örneğin, her zaman yediğimiz gıdalardan sağlık ve çeşit açısından zengin bir bileşim oluşturabiliriz Çünkü, "bilinçli" beslenme alışkanlıkları, sağlıklı kalmak ya da sağlığa kavuşmak için bir temel oluşturacaktır Beslenmeyle hastalıkların önlenmesi arasında yararlı bir bağlantı kurmak için bazı tavsiyelerde bulunmak mümkündür Bu konudaki tavsiyeleri iyi beslenmenin 7 kuralı olarak özetleyebiliriz:

1Yeterli ve dengeli beslenin
2Doymuş yağlar konusunda dikkatli olun ve yeterli miktarda doymamış yağ almaya dikkat edin
3Besinler yoluyla alınan kolesterole dikkat edin
4Kompleks karbonhidratlar ve lif (posa) içeren gıdalar tüketin
5Aşırı şekerden kaçının
6Alkol kullanmayın

7Tuza dikkat edin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.