Antepfıstığının Faydaları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Antepfıstığının FaydalarıAntepfıstığının Faydaları Günde 10-12 adet yenilen iç antepfıstığı,vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılayabilmektedir ![]() 100 g antepfıstığı vücudun günlük protein,vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının %35''ini karşılayabilmektedir ![]() Antepfıstığında kolestrol yoktur Kandaki kolesterol seviyesini düşürür Kroner kalp hastalığının riskini azaltır![]() Antep fıstığı protein yönünden 2 kat,fosfor yönünden 4 kat sığır etinden daha üstündür Vitamin E,B ve C komplexince zengindir ![]() Antepfıstığı şeker hastalığında (Diabete Mellitus)kullanılabilir ![]() 100 gr antepfıstığında 4 0 gr posa bulunur Posa miktarı yönünden pirinç, patates ve buğday (0 3 gr) dan daha üstündür![]() İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler ![]() Yapısındaki lipitlerin çoğunluğu monounsature yağ asiti içerdiğinden(35 g), kan şekerini yükseltme (Glisemik indx) yönünden buğdaydan daha az riske sahiptir ![]() Kalp İçin Antep fıstığı kalp sağlığını korumada önemli bir ilaç vazifesi görür ![]() Hastalıktan Sonra Antep fıstığı nekahet dönemlerinde de vücudumuzun dostudur Bir terkip içinde veya tek başına tüketilen fıstık, nekahet dönemin rahat ve kısa sürmesini sağlar, bünyeyi dirençli hale getirir![]() Akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir Göğsü yumuşatır, ağrılarını hafifletir, öksürüğün geçmesine yardımcı olur![]() |
|
|
|